Arhiv novic 05.06.2024

Tamara Vonta: »Lahko postanemo žrtve nesvobode«

Necenzurirano 05.06.2024
»Z lažnimi novicami se ustvarja totalni strah. Gre za psihologijo strahu, ki se širi. Tudi če ljudje tega ne želijo in če se nekaj časa razumsko in emocionalno upirajo, so tako bombardirani s pogosto izmišljenimi sporočili, da je vse narobe in da… »

Tonin: Samo volitve lahko stvari postavijo nazaj na pravo mesto

RTV Slovenija 05.06.2024
Predsednik NSi-ja in nosilec strankine liste Matej Tonin je ob predčasnem glasovanju na evropskih volitvah in posvetovalnih referendumih državljane pozval, naj tudi sami oddajo svoj glas. "Samo z našim glasom lahko dosežemo, da se bo Evropa spremenila… »

Kako postati dobra žena

RTV Slovenija 05.06.2024
Živahna in barvita komedija z Juliette Binoche v glavni vlogi, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Skrb za dom in stoično… »

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina ustavili hrvata, ki je nezakonito prevažal dva državljana Turčije in štiri…

Savinjsko Šalaške 05.06.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 273 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih. 36 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja… »

PROSTORSKA STISKA REŠENA? Država bo sofinancirala novogradnjo izolske zdravstvene fakultete

Regional 05.06.2024
Vlada je na današnji dopisni seji podala soglasje k sklenitvi pogodbe o sofinanciranju širitve in obnove objekta Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Podala je tudi soglasje k sklenitvi pogodbe o sofinanciranju izgradnje novega objekta za… »

Premier Fico po atentatu: "Odpuščam mu"

Necenzurirano 05.06.2024
Slovaški premier Robert Fico je v svojem prvem javnem nastopu po poskusu atentata pred tremi tedni dejal, da do napadalca ne čuti »nobenega sovraštva.«. Robert Fico še vedno okreva po napadu sredi maja, ko je vanj med obiskom slovaške vlade v kraju… »

Video: Kitajska lunarna sonda se vrača z Lune z vzorci kamnin in zemlje

Necenzurirano 05.06.2024
Kitajski državni mediji poročajo, da je njihova lunarna sonda brez posadke uspešno vzletela z druge (temne) strani Lune in se vrača nazaj na Zemljo, potem ko je zbrala vzorce kamnin in prsti. Če uspe, bo to prva misija v človeški zgodovini, ki bi… »

Halsey ob izidu nove pesmi razkrila, da se je na skrivaj borila z boleznijo

RTV Slovenija 05.06.2024
Pevka Halsey je na družbenih omrežjih zapisala, da ima srečo, da je še živa. Zdravstvene težave, s katerimi se je skrivoma spopadala, ni razkrila, a jih omenja v novi pesmi. Izid te je pospremila donacija družbam, ki raziskujejo tudi levkemijo in… »

Zaradi neplačevanja javne službe STA vložen obtožni predlog zoper Urbanijo

RTV Slovenija 05.06.2024
Ljubljansko tožilstvo je na Okrajno sodišče v Ljubljani vložilo obtožni predlog zoper nekdanjega direktorja Ukoma Uroša Urbanijo zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic v primeru neplačevanja javne službe STA. Pravna… »

Ustavili dražbo zlate žoge Diega Armanda Maradone

RTV Slovenija 05.06.2024
Dražba ukradene zlate žoge, ki jo je leta 1986 prejel argentinski nogometni virtuoz Diego Armando Maradona, je ustavljena. Tako je odločilo pritožbeno sodišče v Versaillesu in s tem zavrnilo odločitev sodišča prve stopnje. Sodišče je tako… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem