Arhiv novic 05.06.2024

»Izraelske univerze vsak dan omogočajo genocid«

Mladina 05.06.2024
IZJAVA DNEVA. »V zadnjih osmih mesecih je Izrael bombardiral tudi na stotine šol v Gazi. Pred vojno jih je tam delovalo 737. Po podatkih ZN-a je bilo v Gazi oktobra lani 625.000 učenk in učencev ter več kot 22.500 učiteljev. Zdaj nobena šola ne… »

»Največ, kar je kadar koli uspelo kateremu koli nasmešku naše dežele«

Mladina 05.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Nika Kovač je nasmešek, ki bi ga morali v teh deževnih, grenkih dnevih evropske kampanje slaviti na polikanih plakatih, mestnih krožiščih, vaških blagoslovih in v tišinah naših src. Ne le zaradi nagrade, ki jo je prejela (in ki je… »

Slovenija opozarja Irak, naj sprejme zakonodajo proti spolnemu nasilju

Mladina 05.06.2024
Obenem poziva, naj ta ne vsebuje smrtne kazni. Namestnica veleposlanika pri ZN Ondina Blokar Drobič je na današnjem zasedanju Varnostnega sveta ZN o 12. poročilu Preiskovalne skupine ZN za promocijo odgovornosti za zločine Islamske države (Unitad)… »

Grošelj končal na repu liste zaradi Vučića? Golob: To je popolna bedarija.

RTV Slovenija 05.06.2024
Razvnele so se špekulacije, da se je Klemen Grošelj, pred meseci še kandidat Svobode za evropskega poslanca, zdaj pa kandidat Zelenih, na repu liste Gibanja Svoboda znašel zaradi maščevanja srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Srbski predsednik… »

Svetovnemu rekorderju šestletna prepoved

Zurnal24 05.06.2024
Kiprutu šestletna prepoved zaradi dopinških prekrškov. Kenijski atlet Rhonex Kipruto, svetovni rekorder v cestnem teku, naslednjih šest let ne bo smel tekmovati zaradi dopinških prekrškov. Kazen je izrekla komisija za integriteto (AIU) krovne… »

Luka razkril, ali namerava igrati za Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju

Zurnal24 05.06.2024
Če bo zdravje to dopuščalo, bo Luka Dončić na voljo Sloveniji v boju za olimpijske igre. Slovenska košarkarska reprezentanca si bo v začetku julija na kvalifikacijskem turnirju v Pireju poizkušala še drugič v svoji zgodovini priboriti nastop na… »

Video: Vojaška letala v Švici pristajalno stezo zamenjala za avtocesto

Necenzurirano 05.06.2024
To sredo so štiri lovska letala priletela na pristanek v Švici, vendar ne na letališču, temveč kar na eni od glavnih avtocest v državi. Šlo je za vajo, ki je v državi niso poskusili že desetletja. Danes je običajni vrvež in brnenje avtomobilov… »

Eriksen poskrbel za zmago nad Švedi v Københavnu

RTV Slovenija 05.06.2024
Nogometaši Danske, nasprotniki Slovenije na bližajočem se EP-ju v nogometu, so v Københavnu z 2:1 premagali izbrano vrsto Švedske. Prijateljski obračun, ki služi za priprave na zaključni turnir v Nemčiji, je odločil Christian Eriksen. Danska je… »

PEKLENSKE TEMPERATURE V EVROPSKI DRŽAVI: Zaradi vročine prepovedali dostavo hrane na dom

Regional 05.06.2024
Zaradi prvega letošnjega vročinskega vala, med katerim so na Cipru danes zabeležili temperature do 43 stopinje Celzija, je ministrstvo za delo prepovedalo delo na prostem in dostavo hrane na dom od poldneva do 16. ure. Na sredozemskem otoku so zaradi… »

#reportaža Upravna enota Ljubljana: Več ur čakanja, ker sprejmejo po tri stranke na uro

Dnevnik 05.06.2024
Zaposleni na 31 od 55 upravnih enot po državi stavkajo vsak delovni dan že od 15. maja. V času stavke sicer opravljajo večino nalog, a zelo počasi. Sprejmejo približno tri stranke na uro. Upravna enota Ljubljana je zaradi stavke odpovedala vse… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem