Arhiv novic 05.06.2024

Poslovil se je Brother Marquis iz hiphop skupine 2 Live Crew

RTV Slovenija 05.06.2024
Pri 58 letih je umrl Brother Marquis. Ta je bil od 80. let prejšnjega stoletja del zasedbe 2 Live Crew, ki je kot prva na naslovnici albuma opozarjala na eksplicitno vsebino. Njegovo smrt je potrdil vodja zasedbe, vzrok te pa ni znan. Poslovil se je še… »

Novomeško gledališče se v družbi britanskega vohuna vrača na Goli otok

RTV Slovenija 05.06.2024
Srbski režiser Goran Marković se je v romanu Beograjski trio lotil krutega poglavja jugoslovanske zgodovine: razkola med Titom in Stalinom, ki je privedel do ustanovitve koncentracijskega taborišča na Golem otoku. Zgodba je zdaj zaživela še v… »

Pogačar potrdil ekipo za Dirko po Franciji: "Adam Yates bo moja desna roka"

RTV Slovenija 05.06.2024
V pogovoru za podkast svojega kolesarskega tekmeca Gerainta Thomasa je Tadej Pogačar potrdil, da bo šel z močno podporno ekipo po tretjo zmago na Dirki po Franciji, pri tem pa v osmerici kolesarjev ni nobene spremembe. "Adam Yates bo moja desna roka… »

Dior po skoraj 70 letih spet gostoval na Škotskem

RTV Slovenija 05.06.2024
Modna hiša Dior je prvič po letu 1955 modno revijo spet prinesla na Škotsko. V vrtovih gradu Drummond, ki velja za škotski Versailles, so se manekenke vpričo številnih slavnih po brvi sprehodile v kreacijah, ki jih je navdihnila lokalna zgodovina… »

Đoković že operiran, boj s časom za olimpijske igre

RTV Slovenija 05.06.2024
Ker si želi nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu, se je Novak Đoković po umiku z Rolanda Garrosa odločil za takojšnjo operacijo meniskusa na desnem kolenu. Predvideva se tritedenski počitek, kar pomeni, da bi izpustil Wimbledon, a bo nared za OI… »

Vodeni pohod na Lisec

Domžalec 05.06.2024
Lisec je manj znani vrh pod grebenom Bohinjsko-tolminskih gora. Iz doline ga sicer vidimo in če zanj vemo, tudi težko zgrešimo. A ker se za njem v nebo dvigujejo precej bolj znani očaki med Bohinjem in Baško grapo, ga vseeno hitro spregledamo. Našo… »

V DIVAČI IN SEŽANI NOČEJO VETRNIH ELEKTRARN: Država pripravlja štiri prostorske načrte - domačini predlagajo alternativo

Regional 05.06.2024
Ministrstvo za naravne vire in prostor pripravlja štiri državne prostorske načrte za polje vetrnih elektrarn na območju občin Sežana in Divača. A nasprotovanje v lokalnem prebivalstvu na območju tem energetskim projektom ne pojenja. Pojasnila… »

Deželaka Junaka danes čaka spopad z 10-imi slovenskimi prvaki

Necenzurirano 05.06.2024
Deželak Junak je na poti že 8. dan, danes bo prevozil 47 kilometrov, čaka pa ga tudi veliki Gargamelov izziv – junaški dekatlon prvakov. V BTC Ljubljana, na parkirišču pred prodajalno Decathlon se bo 17. uri začel velik izziv, kjer bo Deželak… »

OBNOVILI SO NAJSTAREJŠI SAKRALNI OBJEKT V KOPRU: Nekoč krstilnica, danes največja priča mestne zgodovine (VIDEO)

Regional 05.06.2024
Koper letos praznuje 1500. obletnico, za zaščitnika tega mesta pa velja sv. Nazarij, prvi koprski škof. Pomembno vlogo pri tem ima tudi Rotunda Blaženega Elija oziroma rotunda Marijinega vnebovzetja, ki je v končni fazi obnove in bo kmalu odprla… »

Kate se po prebolelem raku morda nikoli več ne bo vrnila v enaki vlogi

Zurnal24 05.06.2024
“Dvor bo lahko doživel ta scenarij,” pravi kraljevi poznavalec. Britanski dvor se bo po zaključku zdravljenja Kate Middleton verjetno soočil z ‘novo normalnostjo’, ki jo bo prinesla spremenjena vloga princese po vrnitvi na dolžnosti, trdi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem