Arhiv novic 05.06.2024

TOP 101: To so največja slovenska podjetja

Finance.si 05.06.2024
Sestavili smo lestvici največjih slovenskih podjetij in najboljših med njimi. Tretjini velikanov ni uspelo povečati prihodkov, še nekoliko več jih je pod črto poslovalo slabše kot leto prej. Še vedno pa so po večini meril poslovanja velika… »

Zakaj bodo naši otroci izpostavljeni večjim finančnim tveganjem?

Finance.si 05.06.2024
Finančna pismenost predstavlja težavo za mnogo najstnikov, kaže raziskava PISA, ki jo izvaja OECD. Finančna tveganja in negotovosti na trgu postajajo vse bolj vsakdanji pojav. Prvi redni vir prihodka navadno pridobimo s prvo zaposlitvijo – žal pa… »

Bogati še nikoli niso bili tako bogati

Zurnal24 05.06.2024
Število premožnih še nikoli ni bilo tako visoko kot v 2023, njihovo finančno premoženje pa še nikoli tako veliko, ugotavlja poročilo World Wealth Report 2024, ki ga je danes objavila francoska svetovalno-analitska družba Capgemini. Temu je v… »

ZDA proti Mednarodnemu kazenskemu sodišču

Mladina 05.06.2024
Predstavniški dom ameriškega kongresa podprl sankcije proti Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC), ker je slednje izdalo nalog za aretacijo izraelskega premierja Netanjahuja. Predstavniški dom ameriškega kongresa je v torek z 247 glasovi proti 155… »

Zanimivo, novi peugeot 3008 cenejši od starega

Zurnal24 05.06.2024
Peugeot je v Sloveniji uradno predstavil novo, tretjo generacijo modela 3008. Vse, kar ste na tem priljubljenem SUV-ju poznali do zdaj, je novo, razen imena. Zanimivo je, da je cena po ceniku celo nižja od modela 2. generacije, ki se poslavlja. 3008 je… »

Elektrika za negospodinjske odjemalce cenejša

Dnevnik 05.06.2024
Kot je objavil državni statistični urad, je povprečna cena električne energije za gospodinjstva v prvem četrtletju znašala 0,203 evra na kilovatno uro (kWh) brez davka na dodano vrednost (DDV), kar je tri odstotke več kot v zadnjem četrtletju… »

Šok v Parizu: Milijonarja našli mrtvega, ob njem obležala njegova vplivna soproga

Necenzurirano 05.06.2024
Francoski kriminalisti zaenkrat domnevajo, da sta sta se zakonca odločila za samomor, a je preiskava še v teku. V Parizu so v torek popoldne na njunem domu našli mrtvega 83-letnega milijonarja in vplivnega poslovneža Huberta Ziesenissa ter njegovo… »

(Otvoritev) Jože Mermal: BTC se z novim centrom strateško vrača v logistiko

Finance.si 05.06.2024
Območje nakupovalnega središča BTC je bilo včasih največji logistični center v Jugoslaviji - z novim centrom v Zalogu bodo razvijali logistiko zunaj avtocestnega obroča… »

Večinski lastnik Hidrie bo postal španski Gonvarri

RTV Slovenija 05.06.2024
Španska družba Gonvarri, lastnica 43 odstotkov podjetja H & R, je tik pred popolnim prevzemom tega krovnega lastnika avtomobilskega dobavitelja Hidria. Preostali delničarji so se namreč odločili, da Špancem prodajo svoje deleže. Gonvarri je v… »

WestLink CAMPUS – poslovna stavba nove generacije

Finance.si 05.06.2024
V prestolnico prinaša inovativen koncept trajnostnih poslovnih prostorov, ki naslavljajo sodobne potrebe poslovnega okolja in življenjskega sloga uporabnikov. V Ljubljani na Celovški cesti, tik ob izvozu iz obvoznice, so konec leta 2023 začeli z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem