Arhiv novic 05.06.2024

Slovenci na krilih Šterna in Ropreta s 3:0 odpravili Turke

RTV Slovenija 05.06.2024
Po izidu gladko, po igri pa precej bolj tesno. Zlasti v prvih dveh nizih je bila Turčija enakovredna tekmica Sloveniji, ki pa je na koncu unovčila izkušnje ter s 3:0 (22, 24, 19) v Fukuoki dobila uvodno tekmo drugega turnirja Lige narodov. Dve tesni… »

Tri podjetja od petih pričakujejo povečanje plačilne nesposobnosti

Finance.si 05.06.2024
Podjetja srednje in vzhodne Evrope pričakujejo povečanje plačilne nesposobnosti v prihodnjih mesecih predvsem zaradi nenehnih gospodarskih obremenitev, kar velja zlasti za finančno šibkejša podjetja. Atradiusov barometer plačilnih navad za srednjo… »

Slovenija in Palestina vzpostavili diplomatske odnose, Golob govoril z Abasom

Dnevnik 05.06.2024
Slovenija in Palestina sta danes vzpostavili diplomatske odnose. Noto o priznanju in vzpostavitvi diplomatskih odnosov je palestinskemu veleposlaniku Salahu Abdel-Šafiju predala zunanja ministrica Tanja Fajon, so sporočili z MZEZ. Palestinski predsednik… »

Svetovalci za razpise prileteli v UKCL kot muhe na med, tu so tveganja za konflikte interesov

Finance.si 05.06.2024
V UKCL so dobili kar deset ponudb svetovalnih in odvetniških hiš. Razkrivamo primere morebitnih konfliktov interesov pri javnih naročilih.… »

Ustavno sodišče: državni zbor krši načelo pravne države in delitve oblasti

Finance.si 05.06.2024
V najnovejši odločitvi ustavnega sodišča o sodniških plačah je bolj kot uskladitev plač rednih sodnikov z inflacijo pomembno to, kaj ustavni sodniki sodijo o aktualni pravni državi Slovenija.… »

Maja za desetino manj prostih delovnih mest kot lani

Finance.si 05.06.2024
Maja so delodajalci sporočili zavodu za zaposlovanje sporočili spet manj prostih delovnih mest. Najbolj so iskali proizvodne in gradbene delavce ter čistilce.… »

Najboljši živilci so Dobrote Dolenjske in Perutnina Ptuj, posebno priznanje za Puklavec Family Wines

Finance.si 05.06.2024
S podelitvijo priznanj na Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij je zaokrožen natečaj Odlično živilsko podjetje 2024, ki ga organizirata Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij ter Časnik Finance. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS… »

Victor Sanchez del Amo novi trener nogometašev Olimpije

RTV Slovenija 05.06.2024
Nogometaše Olimpije bo v novi sezoni vodil Španec Victor Sanchez del Amo, poročajo slovenski mediji. 48-letni Španec bo nasledil Zorana Zeljkovića, s katerim so se v ljubljanskem klubu razšli v začetku maja. Začasno je Zeljkovića v končnici… »

Raziskava: toliko bi Slovenci v povprečju odšteli za naslednji avto

Finance.si 05.06.2024
Skoraj dve tretjini vprašanih bi razmišljali o nakupu bencinskega motorja, o električnem avtu pa le vsak deseti, kar je najmanj v zadnjem obdobju. Zanimanje za menjavo avtomobila je nekoliko upadlo.… »

Podkast Finance: Obiskali smo podjetja, ki blestijo po dodani vrednosti

Finance.si 05.06.2024
»Ko zmagaš na olimpijskih igrah, si za vedno olimpijski prvak. V poslovnem svetu pa si dober samo toliko, kolikor si dober zadnje leto.« Iztočnica junijskega podkasta Finance so najboljša podjetja v Sloveniji. Katera so najboljša med največjimi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem