Arhiv novic 05.06.2024

Perez še dve sezoni pri Red Bullu

Dnevnik 05.06.2024
Mehiški dirkač formule 1 Sergio Perez je še za dve leti podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull. Mehičan je k zdajšnji ekipi prišel leta 2021 in vsako sezono končal med štirimi najboljšimi dirkači. Najboljši je bil v sezoni 2023, ko je bil… »

Evenepoel zmagal, Roglič tretji z zaostankom 39 sekund

RTV Slovenija 05.06.2024
Četrta etapa 66. Dirke po Dofineji je prinesla dobrih 40 minut boja z uro. 34,4 km dolg kronometer je dobil Belgijec Remco Evenepoel. Primož Roglič je bil tretji. Omenjena kolesarja sta tudi na vrhu skupnega seštevka. Razmeroma dolg in razgiban… »

To so košarkarji, na katere računa Sekulić! Je na seznamu tudi Luka?

Zurnal24 05.06.2024
Na Sekulićevem seznamu so se znašli tudi Dončić, Murić in Čančar. Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju. Na njem je 16 imen, tudi Luka Dončić… »

Branje palestinske poezije ne bo ustavilo vojne, a "iz bližine in razumevanja vznika solidarnost"

RTV Slovenija 05.06.2024
Dober teden dni se bo v Mariboru odvijala vrsta različnih dogodkov, s katerimi želijo kulturniki in nevladne organizacije opozoriti na trpljenje Palestincev in pokazati solidarnost s tem narodom. Z branjem palestinske književnosti in poezije v GT22 se… »

Objavljena najbolj pregledna študija o podnebnih spremembah v Sloveniji za zadnjih 11.700 let

RTV Slovenija 05.06.2024
Slovenski znanstveniki so objavili študijo, ki predstavlja najbolj celovit pregled podnebnih sprememb na tem ozemlju do zdaj. Pregledali so zadnjih 11.700 let in ugotovili, da so bila podnebna nihanja izrazita, vplivala pa so na različne dejavnike. V… »

Dobrote Dolenjske: Tujcem so naši izdelki všeč, zato gremo še letos na Amazon

Finance.si 05.06.2024
Edinstveni sadni in zeliščni izdelki so prepoznavni znak zavoda, ki združuje najboljše ponudnike z območja nekdanje zgodovinske dežele Dolenje Kranjske Ko se ustavite v trgovinici Dobrote Dolenjske v središču Trebnjega, le nekaj deset metrov od… »

Perutnina Ptuj: Želimo postati najuspešnejše živilsko podjetje v širši regiji

Finance.si 05.06.2024
S postavljanjem visokih vzrejnih standardov ter strateško načrtovanimi naložbami in inovacijami želi Perutnina Ptuj zadržati vodilne tržne deleže na vseh tradicionalnih trgih jugovzhodne Evrope in povečati izvoz na najzahtevnejše trge zahodne… »

Pobuda za pomoč najranljivejšim: Slovenija naj pomaga pri reševanju otrok iz Gaze

Dnevnik 05.06.2024
Državni zbor je včeraj izglasoval priznanje Palestine. Izraelsko-palestinska vojna v Gazi se je medtem nadaljevala, število njenih smrtnih žrtev je zraslo na 36.470 ljudi, kar polovica umrlih naj bi bila mladoletnih. Dnevnikov kolumnist Ivan… »

Kino Otok se ob jubilejni izdaji zazira k uspehom zadnjih dveh desetletij

RTV Slovenija 05.06.2024
S projekcijo "barvite pripovedke" o potujočem čarodeju Čarodejev ples, indijske klasike, ki je ni mogel prehvaliti Martin Scorsese, se v letnem kinu na Manziolijevem trgu zvečer tudi uradno odpira 20. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola… »

SolarEdge Home – vrhunski solarni sistem je zdaj še bolj dostopen

Finance.si 05.06.2024
Lastniki hiš ponavadi iščejo rešitve za izboljšanje energetske učinkovitosti doma. Solarni sistem za domačo proizvodnjo energije je najboljša izbira za znižanje stroškov električne energije, hkrati pa podpira bolj energijsko potratne naprave… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem