Arhiv novic 06.06.2024

Referendum o preferenčnem glasu: "Janša ne bi bil izvoljen v Fužinah"

Dnevnik 06.06.2024
To nedeljo bomo odločali o tem, ali naj preferenčni glas uvedemo tudi na volitvah v državni zbor, kot se je skozi leta dodobra uveljavilo že na evropskih volitvah. Za spremembe volilnega sistema je sicer v DZ zahtevana dvotretjinska večina, ki je… »

Govorni pomočnik RTV Slovenija - ker je pri skrbi za jezik pomembna tudi izgovorjava

RTV Slovenija 06.06.2024
Jezikoslovec Kozma Ahačič je nekoč dejal, da so vsi, ki se na RTV ukvarjajo s slovenščino, naš narodni zaklad. V to skupino spadajo tudi ustvarjalci rubrike Govorni pomočnik, saj je tudi izgovorjava besed pomembna, ko govorimo o jezikovnih… »

Spominski bankovec nosi podobe slovenskih nogometašev

RTV Slovenija 06.06.2024
V čast zgodovinske uvrstitve slovenske moške reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo so natisnili spominski bankovec. Ta je velik kot bankovec za 20 evrov in v barvi bankovca za 500 evrov, krasi pa ga podoba slovenskih reprezentantov. V poklon… »

Tragična nesreča na Norveškem: moški padel s pečine "Misija nemogoče"

Dnevnik 06.06.2024
40-letni moški je umrl pri padcu z znamenitega Preikestolena, 604 metre visokega klifa na jugozahodu Norveške, s katerega se odpira prelep razgled na fjord Lysefjord. Prav iskanje najboljšega mesta za fotografijo naj bi moškega stalo življenja. Ob… »

Glas ljudstva: V kampanji nekaj izrazito spornih in neetičnih praks

RTV Slovenija 06.06.2024
Civilnodružbene organizacije so ob izteku predvolilne kampanje opozorile na razlike in verodostojnost zavez in izjav kandidatov. Navedle so tudi nekaj primerov "izrazito spornih in neetičnih praks" strank SDS, NSi in Resni.ca. Iniciativa Glas ljudstva… »

Predvolilne obljube, laži in pretres v podobi Nigela Faragea

Dnevnik 06.06.2024
Vodji konservativne in laburistične stranke sta se prvič soočila v televizijskem studiu pred volitvami 4. julija, in to samo dan po politično potresni odločitvi samooklicanega brexitskega heroja Nigela Faragea, da se poda v volilno bitko. Kaže, da… »

Povečano število nezakonitih turških “vpadov” na slovensko ozemlje

Savinjsko Šalaške 06.06.2024
V Spodnjem Negonju so policisti včeraj ustavili voznika romunskega kombiniranega vozila, ki ga je vozil državljan Latvije. V vozilu je bilo enajst državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Prav… »

Špekulacije o tem, zakaj Klemna Grošlja ni na listi kandidatov Gibanja Svoboda za evropske volitve, ne pojenjajo

Dnevnik 06.06.2024
Evropski poslanec Klemen Grošelj se je odzval na pojasnila nekdanjega strankarskega šefa Roberta Goloba, ki trdi, da so se pri sestavljanju kandidatne liste za evropske volitve odpovedali ljudem, ki so se rinili za svoje stolčke in plače. Gre za napad… »

Kljub prepovedi, reklamni panoji še naprej rastejo

Zurnal24 06.06.2024
Letos je med drugim v veljavo stopil 35. člen Zakona o urejanju prostora, ki v območjih, ki so po namenski rabi prostora kmetijska, gozdna, vodna ali druga zemljišča in niso v poselitvenih območjih prepoveduje postavljanje trajnih ali začasnih… »

Foto: Deželak Junak izgubil dekatlon prvakov in znova kolesaril na Krvavec

Necenzurirano 06.06.2024
Deželak Junak si bo včerajšnji dan za vedno zapomnil, kajti poleg naporne poti, ga je čakal še junaški dekatlon prvakov in kot, da to ne bi bilo dovolj, ponovni vzpon na Krvavec. Včeraj se je pred trgovino Decathlon v ljubljanskem BTC-ju odvil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem