Arhiv novic 06.06.2024

Guterres vpliv človeštva na planet primerjal z meteorjem, ki je uničil dinozavre

RTV Slovenija 06.06.2024
Vpliv človeštva pri uničujočem segrevanju planeta je primerljiv z meteorjem, ki je uničil dinozavre, je dejal generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres. Bogate države je pozval k opustitvi rabe premoga. "Tako kot meteor, ki je izbrisal dinozavre… »

13 LET AGONIJE: Pogrešan od 2011, družina pa šele zdaj izvedela, da so ga našli štiri mesece po izginotju

Regional 06.06.2024
Sead Kukuruzović je izginil pred 13 leti, natančneje 17. marca 2011, njegova družina pa je šele nedavno izvedela, da so ga našli štiri mesece po izginotju. Vse to obdobje je bilo njegovo truplo na zavodu za sodno medicino v Zagrebu. Truplo so našli… »

Začetek ali konec Instagrama: tudi na tem družbenem omrežju bomo kmalu prisiljeni v gledanje oglasov

Dnevnik 06.06.2024
Platforma za družbena omrežja Instagram začenja s testiranjem funkcije imenovanje Ad Block (prekinitev oglasov). Nedavno je aplikacija še omogočala, da so se uporabniki oglasom izognili, a zdi se, da kmalu tudi to ne bo več mogoče. Zdi se, da bo… »

Inga Beale, nekdanja šefinja Lloyd'sa: Zavarovalnice, zavarujte tveganja, kibernetska in podnebna, ne skrivajte se za državo!

Finance.si 06.06.2024
Slovenski zavarovalniški dnevi: kako povečati zaupanje v zavarovalnice in katera so aktualna tveganja, ki jih je treba zavarovati.… »

Da prihodnje leto ne boste doplačali dohodnine

Dnevnik 06.06.2024
Če ste med tistimi, ki so v zadnjih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, in če jo boste spet morali doplačati, lahko že danes poskrbite, da se temu prihodnje leto izognete, saj si lahko tudi z varčevanjem v pokojninskih skladih znižate… »

Policija že četrti dan išče malo Valerijo, ki je izginila na poti v šolo. Jo je ugrabil oče?

Dnevnik 06.06.2024
V nemškem mestu Döbeln pri Chemnitzu poteka velika iskalna akcija policije. Pogrešano devetletnico iščejo tudi s psi in helikopterjem, potapljači prečesavajo rečno dno. Mala Valerija je v izginila v ponedeljek okoli sedme ure zjutraj nekje na poti… »

NBA as bo nastopil na olimpijskih igrah ... A ne v košarki!

Zurnal24 06.06.2024
Nekdanji košarkar lige NBA bo v Parizu nastopil v odbojki na mivki. Zvezdnikov lige NBA bo na olimpijskih igrah v Parizu na pretek, a večina se jih bo merila na košarkarskem igrišču. Izjema pa je bivši igralec lige NBA Chase Budinger. Ta si je v… »

Ameriški vojak po turbulentnem odnosu z rusko ljubico sedel na rusko zatožno klop

Necenzurirano 06.06.2024
V Vladivostoku na skrajnem vzhodu Rusije se je danes začelo sojenje ameriškemu vojaku, ki so ga aretirali zaradi kraje in groženj s smrtjo. Ameriškega vojaka Gordona Blacka, ki je rok služil v ameriški vojaški bazi v Južni Koreji, so na začetku… »

Slovenskemu podjetju Viadukt oblasti BiH-a nočejo plačati odškodnine

RTV Slovenija 06.06.2024
Slovensko podjetje Viadukt je po arbitražni razsodbi napovedalo prisilno izterjavo 46 milijonov evrov odškodnine, saj oblasti v BiH-u niti mesec dni po odločitvi niso izkazale namere po poplačilu dolga. Dolg medtem zaradi visokih obresti narašča za… »

NA POTI S PASOLINIJEM

Goriški portal 06.06.2024
V ponedeljek so se predstavniki idrijske občine v občini Pordenone udeležili prvega srečanja projekta Čezmejne poti, ki odkrivajo dediščino Piera Paola Pasolinija (akronim 4P), ki ga sofinancira Evropska unija v okviru Programa Interreg VI-A… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem