Arhiv novic 06.06.2024

Del novega Bleiweisovega parka že zaprt

Zurnal24 06.06.2024
V Bleiweisovem parku v Kranju se te dni izvajajo nekatera manjša popravila, zato so posamezni deli parka začasno zagrajeni z gradbeno ograjo. V delu Bleiweisovega parka z otroškimi igrali so morali odstraniti in odpeljati v popravilo tako imenovani… »

Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

RTV Slovenija 06.06.2024
Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL. Dan Marino je leta 1983 eksplozivno začel svojo kariero v Ligi NFL. Sredi… »

Kako zanesljive so bile trditve kandidatov za evropske poslance na RTV-soočenjih?

RTV Slovenija 06.06.2024
Zeleni prehod, ali je pravičen ali ne? Ilegalne migracije, kako jih urediti? Gradnja novega bloka Jedrske elektrarne v Krškem oz. večja raba jedrske energije ..., to so bile izpostavljene teme na soočenjih slovenskih kandidatov za evropske poslance… »

Foto: Furs zaplenil za skoraj milijon evrov ponaredkov

Necenzurirano 06.06.2024
Mednarodna carinska operacija Pirati 2 je obrodila sadove. Finančna uprava RS (Furs) je zasegla za skoraj milijon evrov ponaredkov. Furs je v mednarodni operaciji s pomenljivim imenom Pirati 2, ki je potekala maja, sodeloval z več državami članicami… »

Nov risoroman išče odgovor na vprašanje: Kako seksati feministično?

RTV Slovenija 06.06.2024
O feminizmu je javno govora več kot kadar koli prej – kljub temu pa naša življenja, natančneje: spolna življenja – " pogosto ostajajo enako neraziskana in polna seksističnega bulšita kot pred desetletji", ugotavlja britanska ilustratorka Flo… »

Župnijski dan: Romarji upanja

Domžalec 06.06.2024
V nedeljo, 2. junija 2024, je potekal že četrti župnijski dan z naslovom »Romarji upanja«. Srečanje smo pričeli s kratko predstavitvijo pritrkovalske skupine, ki jo vodi gospod Tone Lebar. Sledila je sveta maša v rokovnjaškem gozdiču, kjer so… »

Dr. Leonida Zalokar: Starši nasilnežev vse pogosteje ne ukrepajo

Dnevnik 06.06.2024
Neukrepanje staršev ob nasilju otrok je po opažanju direktorice Strokovnega centra Planina dr. Leonide Zalokar zadnje čase čedalje pogostejše. »Šole bi v takšnih primerih morale stopiti v stik s centri za socialno delo, ki bi morali presoditi, ali… »

Matjaž Turel: Poškodba je gotovo zajedla v Vingegaardovo kondicijsko pripravo

RTV Slovenija 06.06.2024
Ali bo Jonas Vingegaard branil zmago na kolesarski Dirki po Franciji? To je vprašanje, ki že več kot dva meseca zanima kolesarski svet – vse od množičnega padca velikih na Dirki po Baskiji, kjer si je Danec zlomil ključnico, rebra in si predrl… »

NASILJE V DRUŽINI, PRETEP V OLMU: Sestra zagrabila brata, 43-letnik pa palico

Regional 06.06.2024
Sežanski policisti so včeraj obravnavali družinski prepir. 52-letni ženska je na svojega brata kričala in ga žalila ter ga z rokami prijela za oblačila in potisnila k tlom. Izdan ji je bil plačilni nalog. Koprski pa so ob 16.17 morali posredovati… »

Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

RTV Slovenija 06.06.2024
Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem