Arhiv novic 06.06.2024

Dobava orožja Ukrajini: Putin grozi s povračilnimi ukrepi

Dnevnik 06.06.2024
Vladimir Putin je posvaril zahodne države, da bi lahko Rusija zaradi njihove dobave orožja Ukrajini s podobnim orožjem oborožila države, ki bi nato izvajale napade na zahodne države. Ruski predsednik Putin se je s predstavniki tujih tiskovnih… »

Katič: Rešitev za uresničitev odločbe o sodniških plačah bomo predlagali v najkrajšem možnem času

RTV Slovenija 06.06.2024
Pravosodna ministrica Andreja Katič verjame, da bodo skupaj z ministrstvom za javno upravo v najkrajšem času predlagali, kaj je treba za izvršitev odločbe ustavnega sodišča glede sodniških plač. V sodniškem društvu poudarjajo, da je odločba… »

TOP 101: Kako stiska s kadri viša plače v velikih podjetjih

Finance.si 06.06.2024
Velika podjetja z naše lestvice TOP 101 bodo do konca leta še zaposlovala. Da bi privabila kadre, so letos spet zvišala plače, dvigi pa segajo vse do 20 odstotkov.… »

OSUPLJIVO RAZKRITJE: Toliko je otrok, ki živijo v hudi prehranski revščini

Regional 06.06.2024
Vsak četrti otrok na svetu, ki je mlajši od pet let, živi v hudi prehranski revščini, razkriva danes objavljeno poročilo Sklada ZN za otroke (Unicef). To pomeni, da približno 181 milijonov otrok na dan zaužije največ dve skupini živil, zaradi… »

Tivolski lok: Alenka Bratušek po odhodu Uniona ponovno oživlja pokopani projekt

Finance.si 06.06.2024
Postopek priprave državnega prostorskega načrta za tivolski lok sicer miruje, vendar so se razmere zaradi selitve Pivovarne Union spremenile… »

Evropske volitve in referendum / Koliko ljudi je predčasno glasovalo prva dva dni?

Mladina 06.06.2024
V torek in sredo je svoj glas oddalo 2,5 odstotka volilnih upravičencev. Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v sredo predčasnega glasovanja na evropskih volitvah udeležilo 20.686 volivcev, na referendumu o pravici do pomoči pri prostovoljnem… »

STRAŠEN ZLOČIN V SRBIJI: 22-letnik iz 'sočutja' z lovsko puško ubil očeta, dedka, babico

Regional 06.06.2024
V Knjaževcu na vzhodu Srbije je danes zgodaj popoldan prišlo do strašnega zločina, saj je 22-letnik z lovsko puško ubil 60-letnega očeta, 81-letnega dedka in 83-letno babico. Po poročanju portala 24Sata 22-letnik doslej ni bil kaznovan, policistom… »

Dončič bo nastopil na olimpijskih kvalifikacijah, vendar le ...

Dnevnik 06.06.2024
Luka Dončić je na predvečer svojega prvega nastopa v finalu košarkarske lige NBA dejal, da bo igral za Slovenijo v kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Parizu, če ne bo težav s kolenom. "Videli bomo kako bo s kolenom. Če bo v redu, bom… »

Ptičja gripa zahtevala smrtno žrtev, znanstvenike skrbi ena stvar

Zurnal24 06.06.2024
Svetovna zdravstvena organizacija je potrdila, da je za posledicami ptičje gripe umrl en človek v Mehiki, pri čemer pristojne skrbi, da ni znano, kje se je z virusom okužil. Svetovna zdravstvena organizacija je potrdila, da je oseba, okužena z… »

Vlada bo za gradnjo stanovanj iz proračuna zagotovila milijardo evrov

RTV Slovenija 06.06.2024
Vlada je med obiskom Posavja potrdila izhodišča za zakon o sistemskem financiranju gradnje javnih najemnih stanovanj, v katerih se za naslednjih deset let za ta namen predvideva do 100 milijonov evrov letno. Denar bo tako prišel iz državnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem