Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Res je – za otroke gre!

Dnevnik 06.06.2024
Težave s spanjem, glavoboli, hude prebavne motnje, preplašenost, anksioznost … Skrajno težko, s cmokom v grlu in naježeno kožo, je bilo prisluhniti obupanima staršema dvanajstletnega dečka s posebnimi potrebami, ki naj bi ga oktobra lani spolno… »

Svoboda in pot v pekel

Dnevnik 06.06.2024
Spominski dan (Memorial day) je za Američane pomemben praznik. Zadnji ponedeljek v maju se spominjajo padlih Američanov v vseh vojnah, njihovega žrtvovanja za domovino in svet – in se veselo družijo na paradah in piknikih. Spominski dan namreč… »

V Rimu boj za zlate krone

Dnevnik 06.06.2024
Hrvatica Sandra Elkašević z dekliškim priimkom Perković bo na evropskem prvenstvu v metu diska napadala sedmi zaporedni naslov, kar bi bil novi edinstveni podvig. Kako izjemna atletika se od jutri do 12. junija obeta na olimpijskem stadionu v Rimu… »

Nepreslišano: Marjan Sušelj, zastopnik pacientovih pravic

Dnevnik 06.06.2024
Na letni ravni zastopniki po Sloveniji beležimo približno 12.000 pritožb. Iz njih in iz stikov s pacienti v obdobju stavke bi lahko sklepali na upad zaupanja v javno zdravstvo. Čutiti je negotovost, strah in zaskrbljenost, ker na vidiku ni realne… »

Teniški igralci so žal brez prave besede

Dnevnik 06.06.2024
Na drugem letošnjem turnirju za grand slam, ki poteka v Parizu, je še vedno najbolj odmevna novica predaja prvega igralca sveta Novaka Đokovića zaradi poškodbe kolena. Aljaž Bedene iz lastnih izkušenj pravi, da se šova ne prekinja. Novak Đoković… »

Radovljica tudi letos z glasbo 17. in 18. stoletja

Dnevnik 06.06.2024
Od 10. do 27. avgusta bo potekal že 42. Festival Radovljica. Letos bo ponudil 11 koncertnih večerov, večino v radovljiški graščini, dva v radovljiški cerkvi in enega v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem, kjer so dodana vrednost tamkajšnje… »

Po sodniškem nov hepiend?

Dnevnik 06.06.2024
Najbrž se boste, dragi bralci, spomnili slovesne napovedi premierja Roberta Goloba – ta ima zdaj že kar dolgo brado – da bodo sodniki dočakali »hepiend« z obljubljenim dvigom njihovih plač za 600 evrov. No, niso ga dočakali, vse do danes, ko se… »

#intervju Maruša Turjak Bogataj in Matjaž Bogataj, glasbenika: Genialna partitura, kjer vsaka nota šteje

Dnevnik 06.06.2024
Skoraj 11 let je minilo od našega zadnjega skupnega intervjuja; takrat sta bila violončelistka Maruša Turjak Bogataj in njen brat, violinist Matjaž Bogataj, še mlada glasbenika, polna zanosa, sanj in vizij. Ki sta jih, zanimivo, dejansko uresničila… »

Recenzija romana Povej, napisala bom: Spogledovanje z abstrakcijami

Dnevnik 06.06.2024
Drugi roman Ive L. Novak z naslovom Povej, napisala bom (Cankarjeva založba, 2024) je nadaljevanje avtoričinega prvenca – Ajaccio, ponovno (Cankarjeva založba, 2023) – a romanov ne povezujejo protagonisti ali vsebina. Povezujejo ju pripovedni… »

Slovenski prikoličarji proti občini Umag – Kdo je uničil obalo?, 2.

Dnevnik 06.06.2024
Časopis Dnevnik je bil prvi, ki se je odzval na našo izjavo za javnost in tega smo bili veseli. Kljub temu pa je objava članka z zgornjim naslovom (30. maja) v nas vzbudila grenak priokus, kajti prispevek ni bil povsem objektiven in je imel vgrajenih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem