Arhiv novic 07.06.2024

Škodljivost rekreativne uporabe marihuane: Argumenti proti legalizaciji

Spodnje Podravje 07.06.2024
V zadnjem času se v Sloveniji in drugod po svetu vse pogosteje razpravlja o legalizaciji marihuane v rekreativne namene. Čeprav se zagovorniki legalizacije pogosto sklicujejo na prednosti, kot so zmanjšanje kriminala in povečanje prihodkov od davkov… »

Referendum ni o medicinski uporabi konoplje

Spodnje Podravje 07.06.2024
Pomembno je poudariti, da nedeljski referendum ni o medicinski uporabi konoplje. Medicinska uporaba konoplje je v Sloveniji že urejena in zakonodaja dovoljuje uporabo marihuane v medicinske namene. Legalizacija rekreativne uporabe ne bo povečala dostopa… »

V Hitlerjevemu nacističnemu režimu tudi uvedli evtanazijo kot rešitev za starejše in bolne

Spodnje Podravje 07.06.2024
Primerjava legalizacije evtanazije z nacističnim režimom: kritiki opozarjajo na nevarnosti V razpravi o predlogu za legalizacijo evtanazije v Sloveniji se pojavljajo vse bolj ostre kritike. Nekateri nasprotniki trdijo, da predlog vlade pod vodstvom… »

Dostava: Ehrana se vrača na ljubljanske ulice

Dnevnik 07.06.2024
Platforma Ehrana je ponovno aktivna. Prva dostavljalska platforma v Sloveniji je nehala obstajati leta 2021, ko jo je odkupil španski gigant Glovo. Ta se je iz Slovenije umaknil 10. maja. V začetku minulega meseca je slovenski trg dostavljalskih… »

Neuradno: Na Nizozemskem tesna zmaga Timmermansa pred Wildersom. Na volišča še Irci in Čehi.

RTV Slovenija 07.06.2024
Na evropskih volitvah na Nizozemskem je glede na izide vzporednih volitev zmagala koalicija zelenih in socialdemokratske stranke pod vodstvom nekdanjega evropskega komisarja Fransa Timmermansa, ki je za las prehitela skrajno desnico Geerta Wildersa. Od 31… »

Strupeni ognjeni črvi osvajajo severni Jadran

Necenzurirano 07.06.2024
Ščetine ognjenega črva lahko predrejo tudi človeško kožo, kar lahko povzroči močno draženje kože in pekoč občutek. Nekaj časa po dotiku se lahko pojavi tudi slabost in vrtoglavica. Na hrvaškem otoku Korčula so v plitvini morja posneli… »

Peter Kauzer in Eva Terčelj četrta na Vltavi

RTV Slovenija 07.06.2024
Prvi tekmovalni dan druge tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pragi smo videli tri slovenske finalne nastope, tako med kajakašicami in kajakaši je malo dišalo po kolajni. Eva Terčelj je namreč finalno vožnjo končala na četrtem… »

Z vetrom na pot

RTV Slovenija 07.06.2024
Novinar na kolesu, Wouter Deboot, mesec dni potuje po Evropi, kamor ga veter zanese. Odkriva Nizozemsko, Belgijo, Italijo in tudi Slovenijo. Wouter se za trideset dni poslovi od žene in sinčka ter vzame pot pod kolo. Z vetrom hiti proti Nizozemski… »

Pariz: Na Eifflovem stolpu 50 dni pred začetkom OI namestili olimpijske kroge

Dnevnik 07.06.2024
Na znamenitem Eifflovem stolpu so 50 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu namestili olimpijske kroge. Pet krogov je obrnjenih proti Seni, ponoči pa bodo osvetljeni. Namestili so jih približno 60 metrov visoko na južno stran ene največjih… »

Med nevihto z jezera reševali dve osebi

Zurnal24 07.06.2024
Reševalci so imeli polne roke dela. Zaradi močnega neurja s točo so avstrijski reševalci danes na območju Beljaka izvedli več reševalnih akcij. Med drugim so z Baškega jezera rešili dve osebi, ki sta po jezeru veslali s supom in napihljivim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem