Arhiv novic 07.06.2024

TV Slovenija kot največja koncertna dvorana v Sloveniji: prenos koncerta Praške filharmonije

RTV Slovenija 07.06.2024
Televizija Slovenija je prvič v zgodovini prenašala koncert Zlatega abonmaja iz Cankarjevega doma. Nastopila je slovita Praška filharmonija, med odmorom pa je bil na ogled dokumentarec, ki ga je Televizija Slovenija posnela o tem orkestru v Pragi… »

Islandska zaušnica Angležem na Wembleyju

RTV Slovenija 07.06.2024
Angleži, nasprotniki Slovenije na bližajočem se evropskem nogometnem prvenstvu, so na Wembleyju izgubili pripravljalno tekmo proti Islandiji. Mož odločitve je bil Jón Dagur Thorsteinsson. To je bila druga zmaga Islandcev na obračunu z Angleži in… »

Na predčasnem glasovanju 3,7-odstotna udeležba

Dnevnik 07.06.2024
Po podatkih okrajnih volilnih komisij je predčasno glasovalo 3,7 odstotka upravičencev, kar je dvakrat toliko kot na evropskih volitvah pred petimi leti. V vseh treh dneh predčasnega glasovanja, ki je potekalo od torka do četrtka, se je evropskih… »

Alcaraz po več kot štirih urah dobil poslastico proti Sinnerju

RTV Slovenija 07.06.2024
Carlos Alcaraz je v polfinalu Rolanda Garrosa izločil Jannika Sinnerja z 2:6, 6:3, 3:6, 6:4 in 6:3. Španec se je prvič uvrstil v finale na pariškem pesku. V finalu se bo srečal z Alexandrom Zverevom, ki je ugnal Casperja Ruuda z 2:6, 6:2, 6:4 in 6:2… »

Deset mesecev po poplavah: Vlaganje v vodotoke se bo znatno povečalo

Dnevnik 07.06.2024
Gospodarstvo in družba si deset mesecev po uničujočih poplavah še nista povsem opomogla. Z novo poplavno uredbo, ki bo kmalu v medresorskem usklajevanju, naj bi postopke pohitrili. Dejstvo je, da bo vodi treba v prihodnje nameniti več prostora… »

»Države članice zveze NATO niso vojaško ogrožene«

Mladina 07.06.2024
V Kremlju so minuli teden Zahod obtožili, da z dovoljenjem glede uporabe ameriškega orožja za napade na cilje v Rusiji vstopa v "nov krog stopnjevanja napetosti" Nobena od držav članic Nata trenutno ni vojaško ogrožena, je med današnjim obiskom na… »

Slovenija v popolni norosti in blaznosti: volitve kot priložnost za spremembo

Spodnje Podravje 07.06.2024
V Sloveniji se pripravljamo na prve volitve po letu 2022, ko je oblast prevzela stranka Svoboda. Od takrat naprej je svoboda v naši državi postala vse prej kot resničnost. Namesto izboljšav in napredka, se soočamo z naraščajočo birokracijo… »

Župani so prepričani, da veljavna ureditev ne zagotavlja ustreznih plač

Necenzurirano 07.06.2024
Župani so opozorili, da so v zadnjih letih v plačilnem sistemu nastale izrazite anomalije, kajti plače precejšnjega dela javnih uslužbencev so presegle njihove. Podobno kot pred časom sodniki so se tudi sami obrnili na ustavno sodišče. Skupnost… »

V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri lesene mostove. Zdaj jih bodo podrli, ker so prestrmi.

RTV Slovenija 07.06.2024
V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri mostove, pokazalo pa se je, da so nakloni klančin preveliki, zato niso mogli pridobiti uporabnega dovoljenja. Zdaj so ugotovili, da jih bodo morali podreti in na novo zgraditi. Uporaba mostov ni dovoljena, ker so… »

Klakočar Zupančič po srečanju na KPK-ju: Integriteta posameznikov je ključna

RTV Slovenija 07.06.2024
Obvodi zakonov kažejo, da je integriteta posameznikov na nizki stopnji, je po srečanju s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Robertom Šumijem dejala predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič. Integriteta je po besedah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem