Arhiv novic 07.06.2024

V Gazi v zadnjem dnevu ubitih 77 ljudi. Med tarčami begunski taborišči in šola.

RTV Slovenija 07.06.2024
V izraelskem napadu na begunsko taborišče v Gazi Nusejrat je bilo ubitih pet ljudi, v taborišču Magazi pa štirje. Izrael je napadal cilje po vsej Gazi. V zadnjem dnevu je bilo ubitih 77 ljudi. V taborišču Nusejrat v osrednji Gazi je bil ubit župan… »

Nizozemska televizija še ne ve, ali bo tudi v prihodnje sodelovala na Evroviziji

RTV Slovenija 07.06.2024
Nizozemska televizijska hiša Avrotros je po tem, ko je bil njej predstavnik Joost Klein z letošnje Evrovizije diskvalificiran, svojo udeležbo na tem tekmovanju dala "v obravnavo", kar pomeni, da bodo razmislili, ali bodo na festivalu še sodelovali. V… »

Predsednica DZ zaradi domnevne zlorabe instituta posvetovalnega referenduma za nujno sejo komisije za poslovnik

Dnevnik 07.06.2024
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je vložila predlog za sklic nujne seje komisije DZ za poslovnik, na kateri bi govorili o domnevni zlorabi instituta posvetovalnega referenduma. Ocenjuje namreč, da so v SDS predlog za razpis posvetovalnega… »

#intervju Vladimir Prebilič, kandidat za evropskega poslanca: Solidarnost poslancev je le ena – nihče ničesar ne pove​

Dnevnik 07.06.2024
Vladimir Prebilič je predavatelj na FDV v Ljubljani in štirinajst let nepoklicni župan Kočevja. Pred dvema letoma je kandidiral za predsednika države in dobil 10,6 odstotka, 92.450 glasov. Letos kandidira na listi zelene stranke Vesna za evropskega… »

RUSIJA ČETRTO NAJMOČNEJŠE GOSPODARSTVO: Putin se hvali z uspehi

Regional 07.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na mednarodnem gospodarskem forumu SPIEF v Sankt Peterburgu dejal, da je ruska vojska letos v Ukrajini zasedla 47 mest in vasi, skupno 880 kvadratnih kilometrov ozemlja. Zatrdil je tudi, da kljub sankcijam Zahoda… »

Nemčija pred evropskim nogometnim prvenstvom oznanila dodaten nadzor meja

RTV Slovenija 07.06.2024
Nemčija je pred evropskim nogometnim prvenstvom oznanila dodaten nadzor na svojih mejah. Notranja ministrica Nancy Faeser je kot morebitne grožnje izpostavila "islamistični terorizem", "huliganstvo" in "kibernetske napade". Nemška policija je v petek… »

Koliko je vredno otroško delo? #Ajdapiše

Domžalec 07.06.2024
Prejšnji teden sem se odločila, da petkovo kolumno prepustim Ani Cajhen, ki je svoj zapis Modna slama napisala tudi kot povabilo na odprtje slamnikarske sezone in je torej bilo nujno, da se objavi najkasneje v petek (sezona nošnje slamnikov se je… »

Resolucija ZDA o premirju v Gazi brez podpore Rusije in Kitajske. Netanjahu 24. julija v kongresu.

RTV Slovenija 07.06.2024
Rusija in Kitajska za zdaj ne kažeta naklonjenosti ameriškemu predlogu resolucije za prekinitev ognja v Gazi, ki podpira načrt predsednika ZDA Joeja Bidna. Izraelski premier Benjamin Netanjahu bo 24. julija nagovoril ameriški kongres. Po poročanju… »

Prebilič: Malo se že spogledujemo s tem, da bi mogoče lahko osvojili celo dva mandata

RTV Slovenija 07.06.2024
Nosilec liste Vesna na evropskih volitvah Vladimir Prebilič je z volilno kampanjo zelo zadovoljen, saj so imeli priložnost odpreti zanje pomembne teme, predvsem zeleni prehod. Hkrati jo je ocenil kot zahtevno zaradi številnih soočenj in razprav… »

Golob: Prav je, da Evropi pokažemo svoj pravi obraz

RTV Slovenija 07.06.2024
Predsednik Svobode in premier Robert Golob je pozval k udeležbi na evropskih volitvah. "Pokažimo svoj pravi obraz in vrednote celotni Evropi," je dejal in zatrdil, da Svoboda lahko jamči, da niti za milimeter ne bodo odstopili od tega, za kar se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem