Arhiv novic 07.06.2024

Jekleni Mick Jagger pri osemdesetih: Preprosto uživam

RTV Slovenija 07.06.2024
Mick Jagger se tudi po tem, ko je dopolnil 80 let, z zasedbo The Rolling Stones ne misli ustaviti. Na koncertih je videti še bolj energično kot po navadi, oboževalce je podražil tudi z možnostjo nastanka novega albuma in koncertne turneje zunaj ZDA… »

Šentjakobsko gledališče bo v prihodnji sezoni pretresalo identiteto ljubiteljskega teatra

RTV Slovenija 07.06.2024
Umetniški vodja Šentjakobskega gledališča Rok Andres je sezono 2024/2025 oblikoval okoli vprašanja "kdo in kaj je Šentjakobsko gledališče". Kot prva bo na ogled komična intimna Prevara britanskega dramatika Harolda Pinterja v režiji Jaše… »

Zelenski se je zahvalil Franciji za obljubljene lovce. Maja močno naraslo število civilnih žrtev.

RTV Slovenija 07.06.2024
Francoski predsednik Emmanuel Macron je napovedal, da bodo Ukrajini dobavili bojna letala Mirage 2000, medtem ko je Moskva obtožila Kijev, da ameriške rakete uporablja za napade na civilne cilje v Rusiji. Joe Biden je napovedal dodatno pomoč Ukrajini… »

Kakšna vrnitev! Roglič do etapne zmage in rumene majice

Zurnal24 07.06.2024
Uspešen dan za Primoža Rogliča. Primož Roglič je osvojil svojo drugo zmago v dresu ekipe Bora-hansgrohe. Zasavec je do svoje 81. zmage v karieri prišel v šesti etapi kriterija Dauphine. Odločitev je padla na zaključnem vzponu. Ostanek glavnine je… »

Ronaldo z nekaj besedami zrušil rekord na Instagramu

Zurnal24 07.06.2024
Cristiano Ronaldo je postavil nov svetovni rekord s svojim komentarjem na prestop Kyliana Mbappeja. Nekdanji zvezdnik kraljevega kluba Cristiano Ronaldo je v svojo osupljivo zbirko dodal še en rekord. Postal je namreč ponosni lastnik največkrat… »

Prešernova domačija bo s celovito obnovo preurejena v sodoben muzejski kompleks

RTV Slovenija 07.06.2024
Ministrica za kulturo je z izvajalcem del podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks, ki bo med drugim obsegala rekonstrukcijo Ribčevega gospodarskega poslopja in konservatorske posege na Prešernovi… »

Praznovanje 140-letnice Godbe Domžale preseglo vsa pričakovanja

Domžalec 07.06.2024
S slavnostnim koncertom Srčni mozaik, kjer so blesteli gostje Raiven in člani Slovenskega okteta ter celodnevnim dogodkom Pozdrav iz Domžal, so domžalske godbenice in godbeniki dosegli višek praznovanja visokega jubileja. Kulturno društvo Godba… »

SODELOVANJE UP FM IN MARJETICE KOPER: Že drugi uspešno izpeljan projekt po metodi dizajnerskega razmišljanja

Regional 07.06.2024
Marjetica Koper in UP FM sta sodelovali pri izpeljali že drugega projekta. Študenti so pri predmetu Dizajnerski pristop k inoviranju na magistrskem študiju Management razvijali in iskali različne možnosti izboljšanja uporabniške izkušnje… »

Édouard Louis: Spremeniti se: metoda

RTV Slovenija 07.06.2024
''Žal mi je'' je ena najpogostejših besednih zvez zadnjega dela francoskega pisatelja Édouarda Louisa, literarne senzacije, ki je pri rosnih 22 letih vzniknil pred desetletjem in doslej objavil pet knjig. Louis je objavil pet (pogojnih) romanov… »

Pojasnjen prvi primer smrti okuženega s ptičjo gripo

Dnevnik 07.06.2024
Smrti moškega, pri kateremu so prvič potrdili okužbo z novim podtipom virusa ptičje gripe (H5N2), je botrovalo več dejavnikov in ni umrl le zaradi ptičje gripe, so danes sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Primer iz Mehike še… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem