Arhiv novic 07.06.2024

Od petka do petka: Kazen za smrtno nesrečo zgolj pisanje eseja, ekstremna primera neukrotljivega besa in živalska lakota

Dnevnik 07.06.2024
V tokratnem izboru nekoliko bolj nenavadnih vesti iz poglavja črne kronike tudi o izjemno mili kazni, ki jo je sodišče prisodilo 17-letnemu povzročitelju prometne nesreče, v kateri sta umrla dva Indijca. Pišemo še o težavah s samoobvladovanjem… »

31. Živa književnost posvečena Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki se je poslovil lani

RTV Slovenija 07.06.2024
Tudi letošnji literarno-glasbeni festival Živa književnost pred Galerijo Škuc prepleta književnost in glasbo. Društvo Škuc tokratno izvedbo tega enotedenskega festivala posveča sodelavcu Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki je umrl julija… »

Ministrica ob dnevu varne hrane: Spodbujajmo kratke prehranske verige, lokalnega kmeta

RTV Slovenija 07.06.2024
Letošnji dan varnosti hrane v ospredje postavlja pripravljenost na incidente, povezane z varnostjo hrane. Vsako leto zaradi kontaminirane hrane zboli desetina svetovne populacije, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Incidenti, povezani z… »

Zadnje vesti glede Putinovih domnevnih hčerk

Zurnal24 07.06.2024
Pojavili sta se v Putinovem domačem mestu. Hčerki ruskega predsednika Vladimirja Putina, 39-letna Marija Voroncova in 37-letna Katerina Tihonova, sta se ta teden udeležili gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu, drugem največjem ruskem mestu in… »

Evropske volitve: Nizozemci so že izmerili, kam piha evropski veter

Dnevnik 07.06.2024
Na Nizozemskem so v četrtek prvi opravili evropske volitve. Kot kaže, tam v nasprotju s parlamentarnimi volitvami novembra lani ni zmagala skrajna desnica, ampak levo zavezništvo. Je pa izid, ki ga napovedujejo vzporedne volitve, tesen in ga lahko… »

On je masiral naivne upokojence, ona jim je po stanovanju kradla

Necenzurirano 07.06.2024
Goljufivi tandem iz območja Zagreba je štirim oškodovankam pobral skupno 18.300 evrov. Zagrebški kriminalisti so razkrinkali goljufi tandem, 55-letnega moškega in njegovo 35-letno partnerko, ki sta pod pretvezo zdravstvenih delavcev in maserjev… »

Španci v Nemčijo brez Cubarsija in Llorenteja

RTV Slovenija 07.06.2024
Selektor španske nogometne reprezentance Luis de la Fuente je objavil seznam nogometašev za Euro 2024. S širšega seznama je črtal branilca Barcelone Paua Cubarsija in vezista Girone Aleixa Garcio ter vezista Atletica Marcosa Llorenteja. Španci bodo… »

Nagradna igra: z MMC-jem na baletno predstavo Romeo in Julija v Cankarjevem domu

RTV Slovenija 07.06.2024
Z malo znanja in sreče si lahko priigrate po dve vstopnici za baletno predstavo Romeo in Julija, ki bo v sklopu 2. mednarodnega plesnega festivala Baletne noči na ogled 19. junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Balet v dveh dejanjih Sergeja… »

Vrečko: Naša želja je Levico utrditi kot alternativo sredinski politiki

RTV Slovenija 07.06.2024
Koordinatorica Levice Asta Vrečko je ocenila, da so dokazali, da znajo in zmorejo, zato se odločno podajajo na volitve. Volivce poziva, naj dajo glas za Levico, če podpirajo njihove ukrepe na področju sociale, delavskih pravic, zdravstva in stanovanj… »

KÄRCHER CENTER KOPER: Izberite inovativnost, trajnost in kakovost v vsakem trenutku

Regional 07.06.2024
Kärcher je družinsko podjetje že od samega začetka, ki ohranja vrednote in kulturo, ki sta jih zasnovala ustanovitelja Alfred Kärcher, inovativni izumitelj, in Irene Kärcher, energična poslovna ženska. Njuno sodelovanje in pogum sta bila ključna… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem