Arhiv novic 04.07.2024

Preiskovalna komisija o ukradenih novorojenčkih bo porodnišnice prosila za podatke

RTV Slovenija 04.07.2024
Preiskovalna komisija DZ-ja o odvzemih otrok, ki naj bi v porodnišnicah potekali od leta 1965, se je dogovorila, da od društva Izgubljeni otroci Slovenije in ministrstva za zdravje dobi podatke iz takratnih porodnišnic. Porodnišnice bodo prosili za… »

Na delovnem omizju v središču organizacija dogodkov EPK

RTV Slovenija 04.07.2024
Muzej za arhitekturo in oblikovanje je gostil 7. delovno omizje GO! 2025 skupnega odbora Slovenija-Furlanija - Julijska krajina. Posvetili so se organizaciji dogodkov Evropske prestolnice kulture v Novi Gorici in Gorici, mobilnosti in promociji. Državna… »

Umrl je oskarjevec Robert Towne, scenarist Kitajske četrti

RTV Slovenija 04.07.2024
Umrl je oskarjevec Robert Towne, scenarist, ki je podpisal več kultnih filmov, tudi noirovsko srhljivko Kitajska četrt (1974), v kateri sta blestela Jack Nicholson in Faye Dunaway. Star je bil 89 let. Vest o Townovi smrti je potrdila scenaristova… »

Je pred nami preskok na področju pametnih ur?

Finance.si 04.07.2024
Obiskali smo Huaweiev zdravstveni laboratorij, kjer izboljšujejo natančnost meritev nosljivih naprav ter razvijajo nove športne programe in zdravstvene funkcije.… »

Karolina prihaja v Domžale!

Domžalec 04.07.2024
Stopimo skupaj za 5-letno deklico Karolino Lavrič, ki se bori s hudo in smrtonosno boleznijo hitrega staranja. V društvu Viljem Julijan poteka vseslovenska zbiralna akcija za razvoj genskega zdravila, ki ji lahko reši življenje. Do zdaj so zbrali že… »

Začelo se je pestro kulturno poletje – kaj vse bo na sporedu

Finance.si 04.07.2024
Pripravili smo izbor kulturnih in umetniških prireditev to poletje: gibljive sličice, odrske deske, plesne bravure in druge umetniške poslastice vabijo po vsej državi in tudi onkraj meja.… »

Brez državne pomoči TEŠ in Premogovniku Velenje že naslednje leto grozi stečaj

Necenzurirano 04.07.2024
Premogovnik Velenje, edini delujoči rudnik v državi, bi lahko z delovanjem prenehal že leta 2027, njegovo zapiranje pa bo stalo pravo premoženje. To možnost predvideva eden od scenarijev poslovanja premogovnika in Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), ki… »

Bruselj s petkom uvaja začasne dodatne carine za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske

RTV Slovenija 04.07.2024
Evropska komisija bo uresničila napovedi in s petkom uvedla začasne dodatne carine za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske, ki bodo veljale največ štiri mesece. Bruselj namreč vztraja, da kitajski izdelovalci uživajo koristi nepoštenih… »

Novo odkritje: Kislina v tem sadežu lahko pomaga pri hujšanju

Zurnal24 04.07.2024
Pri miših, ki so štiri do pet tednov prejemale elenolno kislino, zaznali do 10,7-odstotno zmanjšanje debelosti. Raziskovalci z univerze Virginia Tech so izvedli poskuse na miših, ki so pokazali, da elenolna kislina iz oljk učinkovito znižuje krvni… »

Vreme: Ponoči se bo povsod zjasnilo

Dnevnik 04.07.2024
Zvečer in ponoči se bo povsod razjasnilo. Jutro bo povečini jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija. V petek bo sončno, v hribovitem svetu bo nekaj kopastih oblakov. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem