Arhiv novic 04.07.2024

Ramzes II. na evropski turneji: po Parizu bo faraonov sarkofag na ogled še v Kölnu

RTV Slovenija 04.07.2024
V muzeju Odysseum v Kölnu 13. julija vrata odpira potujoča razstava Ramzes in zlato faraonov. Zvezdniški eksponat postavitve je sarkofag faraona Ramzesa II., ki so ga v transportnem zaboju že prepeljali v Nemčijo. Sarkofag je že prispel v Köln… »

KOLIKO HOTDOGOV VAS LAHKO UBIJE? Po tej točki telo preneha prebavljati hrano in začne odpovedovati

Regional 04.07.2024
Odgovor se skriva v Nathan’s Hot Dog Eating Contest. Dobre stvari pri takšnih nenavadnih tradicijah so, da omogočajo enostaven način za preučevanje meja človeških teles. Brez spodbud, kot so nacionalni naslov in televizijski dogodek, bi bilo… »

Toni Kroos še noče v pokoj

Dnevnik 04.07.2024
Po dveh dneh premora se bo evropsko prvenstvo v nogometu nadaljevalo jutri in v soboto s tekmami četrtfinala. Jutri bosta kar dva klasična derbija, ob 18. uri bo v Stuttgartu med Španijo in Nemčijo ter ob 21. uri v Hamburgu med Portugalsko in… »

TO MORATE VEDETI PRED DOPUSTOM NA HRVAŠKEM: 300 evrov kazni za pitje alkohola, 150 evrov za bruhanje

Regional 04.07.2024
Slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem je tudi to poletje objavilo priporočila za dopustnike na Hrvaškem. Poudarili so, da so vedno na voljo, a opozorili, da v nekaterih primerih ne morejo pomagati. Zaradi višjih kazni in večjega nadzora na cestah so… »

Poglejte, kaj vse je počel, da je dobil več kot 5.400 evrov kazni in 36 kazenskih točk

Zurnal24 04.07.2024
Policisti na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. S Policijske uprave Nova Gorica ( PU Nova Gorica) so sporočili, da so 13. maja letos v zgodnjih popoldanskih urah obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih… »

Hude obtožbe na račun Ronalda po tekmi s Slovenijo: "To je nelegalno!"

Zurnal24 04.07.2024
Cristiano Ronaldo je osumljen kršitve pravil po tekmi s Slovenijo v osmini finala evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji. Portugalskemu reprezentantu Cristianu Ronaldu grozi denarna kazen in prepoved igranja zaradi domnevne kršitve pravil Evropske… »

Preplah v Parizu: V Versajsko palačo vdrli do zob oboroženi policisti

Necenzurirano 04.07.2024
Policija v Parizu je danes zaradi »varnostnega incidenta« evakuirala Versajsko palačo in jo do nadaljnjega zaprla. Posredovanje je še vedno v teku. Parižane je danes v času kosila pretresla vest, da trenutno v znameniti Versajski palači poteka… »

ČAROBNI PRIZORI IZ ANKARANA: Poglejte si jato 15 razposajenih delfinov (FOTO, VIDEO)

Regional 04.07.2024
Naravovarstvena nadzornika iz Krajinskega parka Debeli Rtič, Jani in Ana, sta imela danes na morju prav posebno družbo. Pred Valdoltro ju je pozdravila jata 15 delfinov, ki so razposajeno skakali v morju. Tam je bila tudi posadka društva Morigenos… »

Pri Baronu: Dobrote zelenih nebes Pohorja

Dnevnik 04.07.2024
Turistične kmetije so ena tistih posebnosti Slovenije, ki bi jih veljalo vsaj tako vestno razvijati kot po mednarodnih notah dirigirano avtorsko kuhinjo. Na Štajerskem je nekaj sijajnih sobotno-nedeljskih kulinaričnih postojank, pri katerih so kosila… »

Slovenski rokometaši v Pariz brez Marguča

RTV Slovenija 04.07.2024
Gašper Marguč zaradi poškodbe stopala ne bo mogel pomagati slovenski rokometni reprezentanci na olimpijskih igrah v Parizu. Desnokrilni rokometaš, član madžarskega prvaka Veszprema, je zaradi poškodbe stopalnega loka izpustil sklepni del sezone. Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem