Slovenija arhiv novic 09.07.2024

»NATO se razglaša za regionalno obrambno zvezo, a nenehno sega preko svojih meja«

Mladina 09.07.2024
Kitajska obsodila izjavo Stoltenberga o podpiranju ruske agresije v Ukrajini. Kitajska je danes ostro obsodila izjavo generalnega sekretarja zveze Nato Jensa Stoltenberga, ki je v ponedeljek pred današnjim začetkom vrha zavezništva obtožil Peking, da… »

Boeing 757-200 takoj po vzletu izgubil kolo

Necenzurirano 09.07.2024
Incidenti, povezani z letali letalskega ameriškega proizvajalca letal Boeing, se nadaljujejo. Znova je eno od letal izgubilo kolo. V ponedeljek je takoj po vzletu z mednarodnega letališča v Los Angelesu glavno pristajalno kolo izgubilo letalo Boeing… »

Policija z novim načrtom nad neodgovorne voznike: "Kaznovali jih bomo, ne da bi jih morali ustaviti"

Necenzurirano 09.07.2024
Tako kot v večini držav si tudi na Hrvaškem prizadevajo, da bi zmanjšali število smrtnih žrtev prometnih nesreč ter udeležence v cestnem prometu "vzgojili" v varne in strpne voznike. Tako so se ob številnih ukrepih odločili za še enega, ki bo… »

Vas ob živce spravljajo nepraktični pokrovčki na plastenkah?

Domžalec 09.07.2024
Ste naveličani nepraktičnih pritrjenih pokrovčkov na plastenkah? Morda jih ves čas uporabljate narobe. Obstaja preprost način, kako odpreti te plastenke, ki vam bo resnično olajšal življenje. Če tudi vi menite, da so nove plastenke s pritrjenim… »

Poslovil se je fotograf in nepogrešljiv član rumene družine Vladimir ‘Lado’ Vavpetič

Domžalec 09.07.2024
V starosti 69 let nas je zapustil Vladimir ‘Lado’ Vavpetič, dolgoletni fotograf in nepogrešljiv član rumene družine NK Domžale. S svojo kamero je spretno ujel vsak pomemben trenutek in ohranjal spomine najpomembnejših dogodkov v zgodovini… »

Sežančan z nožem nad plezalca

Dnevnik 09.07.2024
Policija po napadu 68-letnega moškega na italijanska plezalca na plezalni steni pri Sežani preiskuje poskus uboja. Poškodovanih, na srečo, ni bilo. Italijanska plezalca sta v nedeljo le želela uživati na naravni plezalni steni na Sedovniku pri… »

København nagrajuje turiste, v Barceloni jih odganjajo z vodnimi pištolicami

RTV Slovenija 09.07.2024
Nekatere znamenitosti Københavna bodo v primeru dejavnosti, kot so pobiranje smeti in potovanje z javnim prevozom, turiste nagradile tudi z brezplačno hrano. Medtem so besni protestniki proti čezmernemu turizmu v Barceloni turiste škropili z vodo. V… »

Slovenke za zaprtimi vrati izgubile proti Madžarkam za deset golov

RTV Slovenija 09.07.2024
Ženska rokometna reprezentanca je na Rogli končala prvi del priprav na olimpijske igre. Izbranke Dragana Adžića so ob tem odigrale pripravljalno tekmo z Madžarsko in za zaprtimi vrati izgubile z 21:31. "Na Rogli smo imeli odlične razmere za trening… »

HALO, TUKAJ SLOVENSKI MEDITERAN! Poletna šola slovenščine v Koper pritegnila tečajnike iz kar 16 držav

Regional 09.07.2024
Poletje je spet tu in kot že 31 let doslej – tudi čas za Poletne tečaje slovenskega jezika "Halo, tukaj slovenski Mediteran!" Nekaj več kot 40 udeležencev iz 16 držav je z današnjim dnem sedlo v šolske klopi in se posvetilo učenju slovenščine… »

Napad SDS na tožilca, ki je spisal obtožnico proti Janši

Necenzurirano 09.07.2024
Kako se je propagandni aparat SDS lotil tožilca, ki vodi zadevo Trenta, v kateri je Janez Janša eden od treh obtoženih? Zakaj nobena institucija ne stopi v bran tožilcu? Na celjskem sodišču se je danes začela glavna obravnava na sojenju prvaku SDS… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem