Slovenija arhiv novic 09.07.2024

Športni svet zgrožen! Na olimpijske igre tudi posiljevalec 12-letnega dekleta

Zurnal24 09.07.2024
Na letošnjih olimpijskih igrah bo med sodelujočimi tudi obsojeni posiljevalec 12-letnega dekleta. Mednarodni olimpijski komite se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik, potem ko se je razvedelo, da bo na olimpijskih igrah nastopil tudi obsojeni… »

Banka Slovenije: Realni dohodki gospodinjstev se krepijo. Kaže na dvig gospodarske dejavnosti.

RTV Slovenija 09.07.2024
Razpoložljivi podatki za drugo četrtletje po navedbah Banke Slovenije nakazujejo močnejšo krepitev gospodarske dejavnosti v Sloveniji. Trg dela ostaja robusten, inflacija se umirja, pri čemer se ohranja visoka rast cen storitev. Po navedbah Banke… »

Člani konjeniškega kluba Brdo pri Ihanu sodelovali v državnem prvenstvu v Lipici

Domžalec 09.07.2024
Pretekli vikend od 4 do 7 julija je v čudoviti kobilarni Lipica potekalo državno prvenstvo v preskakovanju ovir, katerega so se udeležili tudi člani konjeniškega kluba Brdo pri Ihanu. Ekipo so sestavljali Tjaša Zaplotnik na konju Quercus, Aleš… »

PRI TRGOVINI OB DROGU PRIVEZANA DVA PSA: Eden se je zagnal proti mladoletniku in ga ugriznil

Regional 09.07.2024
Danes ob 10.31 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je pes ugriznil mlajšo osebo na območju Šempetra pri Gorici, ki je pri tem utrpela manjše poškodbe. Po sedaj zbranih podatkih je starejši mladoletnik hodil blizu ene od… »

Pavao Vujnovac postal večinski lastnik Fortenove – in tudi Mercatorja. Objavljena je vrednost nakupa

Dnevnik 09.07.2024
Novi lastnik je postala družba Open Pass s sedežem na Malti v lasti enega najbogatejših Hrvatov Pava Vujnovca. Po prenovi lastniške strukture v njej ne bo več ruskih delničarjev, ki so pod sankcijami Zahoda. Do zdaj sta imeli namreč ruski banki… »

Janez Janša naj bi parcelo kupil za drobiž, pa mastno prodal

Zurnal24 09.07.2024
Na celjskem okrožnem sodišču se je nadaljevala obravnava zoper Branka Kastelica, Janeza Janšo in Klemna Gantarja v javno odmevni zadevi Trenta. Nekdanji premier Janez Janša je že daljnega leta 1992 za tedanjih 350.000 tolarjev oziroma 1460 evrov v… »

Video: Mali borec Arda si želi le Dončićevega podpisanega dresa

Necenzurirano 09.07.2024
Arda tudi sam rad vrže na koš, a njegova največja želja je, da bi dobil podpisan dres slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića. Na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča (URI Soča) poznajo prav posebnega dečka. Osem let in pol… »

Turistični obisk Celja in Velenja se je opazno povečal

RTV Slovenija 09.07.2024
V Celju so v prvi polovici leta opazili porast števila turistov. Celjski grad je obiskalo za 12 odstotkov več turistov kot v lanskem prvem polletju. Med tujimi gosti je bilo največ Hrvatov. V Velenju je bilo lani za petino več prihodov turistov. Kot… »

#video Splitski gostilničar ga je komaj prepričal, da zapusti goreči avto

Dnevnik 09.07.2024
Okoli 10. ure zjutraj so bili navzoči na Vukovarski ulici v Splitu priča strašno nenavadnemu prizoru. Starejši moški je sedel v avtomobilu, ki se je vnel, in ni kazal nobenega interesa, da bi se umaknil iz nevarne situacije. Posredovati je moral… »

Darko Jorgić navdušen nad kvaliteto priprav v Vrsarju

Dnevnik 09.07.2024
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo zadnje treninge pred odhodom v Pariz opravila v Saarbrücknu. Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je opravila s prvim delom priprav za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Darko Jorgić, Deni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem