Slovenija arhiv novic 09.07.2024

Calcitovi plavalci uspešni na 48. MM Telekom 2024

Domžalec 09.07.2024
V soboto in nedeljo, 6. 7 in 7. 7. 2024 je v olimpijskem bazenu pod Oblo Gorico v Radovljici, potekal tradicionalni 48. MM Telekom Slovenije 2024. Tokratni plavalni miting je zaznamovala številčna udeležba plavalcev iz tujine. Skupaj je nastopilo kar… »

29 pravljic z mladimi junakinjami, ki jih je z balkanskega območja zbrala Špela Frlic

RTV Slovenija 09.07.2024
Izšla je knjiga ljudskih pripovedi Dekle, obljubljeno soncu, v kateri je Špela Frlic zbrala in priredila pravljice iz bosanskega, hrvaškega, makedonskega, slovenskega in srbskega izročila. Pri tem je izbirala zlasti pravljice z junakinjami. Knjiga, ki… »

Pogačar odgovoril na Jonasovo opazko, tokrat se ni zadrževal

Zurnal24 09.07.2024
Tadej Pogačar ima svoje mnenje, kaj naj bi bilo "dirkanje z glavo", kot se je izrazil Jonas Vingegaard. Psihološka vojna med tremi vodilnimi kolesarji dirke po Franciji se je dodobra razplamtela po koncu devete etape. Če sta prej zgolj Jonas Vingegaard… »

Ali so domneve o začetkih baptisterija v Firencah napačne? Nova študija predlaga drugačno datacijo.

RTV Slovenija 09.07.2024
Strokovnjaki v povezavi z začetki znamenite krstilnice v Firencah največkrat navajajo dve letnici – 1059 kot leto posvetitve stavbe, 1128 pa kot leto, ko je arhitektura dobila krstni kamen. Umetnostni zgodovinar Elon Danziger predlaga drugačen datum… »

Mobilno gostovanje: na kaj moramo biti pozorni in kako se znajti zunaj EU

Finance.si 09.07.2024
Medtem ko lahko v državah EU in evropskega gospodarskega prostora mobilni telefon uporabljamo tako rekoč enako kot doma, je treba biti drugje bolj previden in iskati lokalne ali druge rešitve za ugodnejši zakup količin v gostovanju. Zbrali smo nekaj… »

Zadeva Trenta: o izločitvi porotnikov bo odločalo vrhovno sodišče

RTV Slovenija 09.07.2024
Na celjskem sodišču bi se moralo začeti sojenje v zadevi Trenta, a tožilcu ni uspelo prebrati obtožnice, ker so se pet ur ukvarjali z zahtevo za izločitev sodnikov porotnikov. O zahtevi bo odločalo vrhovno sodišče. Na celjskem sodišču bi se z… »

Hči nobelovke spregovorila o spolnih zlorabah

Dnevnik 09.07.2024
Andrea Robin Skinner, hči maja preminule kanadske pisateljice, nobelovke Alice Munro, je spregovorila o spolnih zlorabah, ki jih je v otroštvu nad njo zagrešil njen očim Gerald Fremlin. Kljub temu, da je njena mama to vedela, je ostala s Fremlinom v… »

Kampiranje na črno preseglo meje zdravega razuma

Dnevnik 09.07.2024
V nekaterih občinah zgornje Gorenjske je nedovoljeno kampiranje preseglo meje zdravega razuma in postalo zelo moteče za lokalno prebivalstvo. Nekatere občine so zato zaostrile sankcije, medtem ko zakonodaja na državni ravni predpisuje mizerne globe za… »

Kitajcev carine ne ustavijo, storili ključno potezo za napad na Evropo

Zurnal24 09.07.2024
Največji kitajski proizvajalec vozil BYD je le nekaj dni po uvedbi dodatnih carin za kitajska električna vozila v EU, povlekel novo potezo, s katero nakazuje svoje resne ambicije na evropskem avtomobilskem trgu. Kitajski BYD, ki je med drugim tudi… »

Indijca ugriznila kača, on pa njo nazaj, krajšo je potegnila kača

Necenzurirano 09.07.2024
Ko je prejšnji torek 35-letnega Indijca med dremežem iznenadila kača in ga ugriznila, jo je ta brez pomisleka takoj dvakrat ugriznil nazaj. Na koncu je moški preživel, kača pa je zaradi ugriza umrla. Prejšnji torek se je v goratem območju blizu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem