Slovenija arhiv novic 09.07.2024

V Radovljici zadovoljni z analizo lokacij za gorenjsko bolnišnico. Jesenice pripravljajo pritožbo.

RTV Slovenija 09.07.2024
V Radovljici so zadovoljni z analizo, ki je pokazala, da je najboljša lokacija prav tam. Na Jesenicah pa so negativno presenečeni, da vanjo sploh niso bili vključeni. Zahtevali bodo ponovno analizo, ki jo je ministrica za zdravje že zavrnila… »

Vrhunske športnike obravnavajo kot zapornike, je završalo med potniki za OI

RTV Slovenija 09.07.2024
Da bi se športniki lahko udeležili olimpijskih iger v Parizu, so morali podpisati obrazec, ki za nekatere predstavlja kratenje človekovih pravic. Najbolj razburja člen, s katerim naj bi bili prisiljeni v genetske analize. Slovenski olimpijski komite… »

Konec tudi za moško številko ena

Dnevnik 09.07.2024
V četrtfinalu je Rus Danil Medvedjev z zmago 3:2 v nizih nad prvim igralcem sveta Jannikom Sinnerjem poskrbel, da v Londonu ne bo sanjskega polfinala Sinner – Alcaraz. Letošnji wimbledonski turnir je izjemno nepredvidljiv predvsem v ženski teniški… »

Glastonbury preveč woke za Gallagherja

Dnevnik 09.07.2024
Noel Gallagher (na fotografiji z instagrama) je dejal, da je Glastonbury postal malce preveč woke za njegov okus. Pojasnil je, da je bil ta največji evropski glasbeni festival kljub njegovim različnim kritikam »verjetno najboljša prekleta stvar v… »

KAKO TRENUTNO KAŽE VODOOSKRBI SLOVENSKE ISTRE? Pričakuje se, da bo dotok v prihodnjih dneh upadel

Regional 09.07.2024
Kljub visokim temperaturam je oskrba z vodo slovenske Istre trenutno stabilna, so povedali v družbi Rižanski vodovod Koper. Razpoložljive količine vode so primerljive z lanskimi, pričakuje pa se postopen upad pritoka vode v vodni vir. Še vedno si… »

Modi na obisku pri Putinu: Srce boli in krvavi, ko umirajo nedolžni otroci

RTV Slovenija 09.07.2024
Indijski premier Narendra Modi je med obiskom v Moskvi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu dejal, da vojna ne more rešiti težav, ob tem pa poudaril, da je še posebej boleče in grozljivo gledati umiranje nedolžnih otrok. Modi je obisk v Rusiji… »

#foto Ljubljanska občina zaznamuje 40. obletnico Krajinskega parka Tivoli, mladi protestirajo za ohranitev narave

Dnevnik 09.07.2024
Mestna občina Ljubljana zaznamuje 40. obletnico Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Ob tej priložnosti so organizirali vodene sprehode, pripravili razstavo in odprli prenovljen rastlinjak v Tivoliju. V barve krajinskega parka in slogan… »

Slovenija na 13. mestu po inovacijski uspešnosti v EU-ju

RTV Slovenija 09.07.2024
Večina držav članic EU-ja je v tem letu glede na lani povečala svojo inovacijsko uspešnost, ugotavlja poročilu o inovacijski uspešnosti za leto 2024, ki so ga danes objavili v Bruslju. Slovenija se je uvrstila na 13. mesto, kar je za mesto bolje… »

Prebivalci naselja Trate: "Grozno je, tako podnevi kot ponoči"

Necenzurirano 09.07.2024
Prebivalci naselja Trate so zaradi hrupa in prahu v vojni s podjetnikom. Prebivalci zbrani v civilni iniciativi Borci za Trato pravijo, da pol leta potem, ko smo jih nazadnje obiskali, situacija ni postala kaj znosnejša. Mir naj bi jim še vedno kalil… »

Rusija izdala nalog za aretacijo Julije Navalne

Zurnal24 09.07.2024
Rusko sodišče je izdalo nalog za aretacijo Julije Navalne, vdove ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki je februarja v sumljivih okoliščinah umrl v oddaljenem zaporu na severu Rusije. Po navedbah sodišča Julijo Navalno, ki živi v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem