Slovenija arhiv novic 09.07.2024

Video: V Barceloni domačini v znak protesta v turiste streljali z vodnimi pištolami

Necenzurirano 09.07.2024
Lokalni prebivalci Barcelone so siti množičnega turizma, kot del demonstracij so se v soboto nič krivih turistov lotili kar s pištolami, vodnimi seveda. Na tisoče protestnikov je to soboto prišlo na ulice Barcelone na zadnjih demonstracijah proti… »

Zaradi nevarnega požara evakuirali pediatrično bolnišnico

Zurnal24 09.07.2024
V bližini grškega mesta Patras je izbruhnil gozdni požar, zaradi katerega so pristojni odredili evakuacijo. Potem ko je v bližini grškega pristaniškega mesta Patras izbruhnil gozdni požar, so morale tamkajšnje oblasti danes evakuirati bolnišnico… »

Pred Čehom na Madžarskem le svetovni rekorder Alekna

RTV Slovenija 09.07.2024
Kristjan Čeh je na mitingu zlate serije svetovne atletike v Szekesfehervarju na Madžarskem v metu diska zasedel drugo mesto, vrgel je 67,99 m. Memorial Istvana Gyulaia je Čeh začel s 64,80 in 64,12 m, med tretjo in peto serijo brez izida je v četrti… »

Nizozemcem odpovedali pot z vlakom, v Dortmund z letalom

RTV Slovenija 09.07.2024
Nizozemska nogometna reprezentanca, ki jo v sredo čaka polfinale evropskega prvenstva v Nemčiji, je zaradi prometnega kaosa zamujala na poti na prizorišče tekme v Dortmundu. Zaradi odpovedi vlaka so nazadnje Nizozemci v Dortmund odleteli, krovna zveza… »

»Enkrat ulica, vedno ulica! Enkrat uličar, vedno uličar!«

Mladina 09.07.2024
IZJAVA DNEVA. "Ulica je čudna stvar! Sam sem velik del otroštva (ko nisem bil na igrišču) preživel na ulici! In ta me je naučila marsičesa! Tudi stvari, ki mi jih šola ni mogla dati! Samostojnost, borba za "preživetje", logično razmišljanje in… »

»Čim se glasbenik opredeli, se njegovo sporočilo za »nasprotnike« izgubi, saj ga ne želijo več slišati«

Mladina 09.07.2024
Glasbenik Vlado Kreslin je spregovoril za posebno poletno številko Mladine INTERVJU 2024. Vlado Kreslin, eden naših največjih glasbenikov vseh časov, pri 70 še vedno kar kipi od ustvarjalnosti in neumornega zagona. Legendarni glasbenik se lahko… »

»Slovenija nima zvezd«

Mladina 09.07.2024
Filmska zvezda Špela Rozin je spregovorila za posebno poletno številko Mladine INTERVJU 2024. V šestdesetih letih je bila Špela Rozin prva jugoslovanska filmska igralka, ki ji je uspel preboj v evropski Hollywood – postala je kraljica italijanskih… »

Bernal ogorčen nad tem, kar so naredili Tadeju: "Nobenega spoštovanja!"

Zurnal24 09.07.2024
Egan Bernal ne more verjeti, kakšno nespoštovanje so do rumene majice in njenega nosilca pokazali nekateri kolesarji. Kolumbijski kolesarski zvezdnik in nekdanji zmagovalec Toura Egan Bernal se je tekom medijskih obveznosti na prvi prosti dan letošnje… »

#video #foto Zaradi ekstremne vročine se je zataknil premični most v New Yorku, hladili so ga z vodo

Dnevnik 09.07.2024
Zaradi ekstremnih temperatur, ki so ta teden zajele nekatere predele ZDA, se je včeraj zataknil dvižni most v New Yorku, ki povezuje Manhattan z Bronxom. Nekaj čez 850 metrov dolg most Third Avenue Bridge, ki prečka reko Harlem in služi kot povezava… »

Bravo pred prvo tekmo v Evropi: Ne želijo vloge favorita

Dnevnik 09.07.2024
Nogometaši ljubljanskega Brava bodo jutri, ob 18. uri, na Športnem parku Šiška, v svoji prvi evropski tekmi v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo gostili valižansko ekipo Connah's Quay Nomads. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Flintu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem