Slovenija arhiv novic 09.07.2024

Iz kolesarske zveze se odzvali glede statusa Rogliča in nevpoklica Žigartove

Zurnal24 09.07.2024
Status Primoža Rogliča bo dokončno jasen po dirki po Franciji, medtem ko gre pri nepovklicu Žigartove za odločitev selektorja. V ponedeljek je Olimpijski komite Slovenije razkril 90 slovenskih športnikov, ki bodo sodelovali na letošnjih olimpijskih… »

Volitve v Ameriki - Donald Trump: Joe Biden bo vztrajal, ima svoj ego in noče odnehati

Dnevnik 09.07.2024
Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump verjame, da bo njegov protikandidat in trenutni predsednik ZDA Joe Biden kljub nekaterim pomislekom v demokratski stranki ostal v tekmi za ponovno izvolitev. Kot je menil v ponedeljek v intervjuju za… »

KPK opozarja na korupcijska tveganja v procesih javnega naročanja v zdravstvu

Dnevnik 09.07.2024
Ob informacijah, da bo pomemben del nalog pri izvedbi večjega števila javnih naročil v največjem javnem zdravstvenem zavodu v državi prenesen na zunanje izvajalce. Pri tem znova poudarjajo, da je enotno vodenje javnih naročil nujen predpogoj za bolj… »

ZAKAJ NISO TAKOJ ZAČELI GRADITI DVEH PROG NA DRUGEM TIRU? To odgovarja Bratuškova

Regional 09.07.2024
Včeraj je infrastrukturno ministrstvo napovedalo, da bomo začeli graditi še en tir železniške proge med Koprom in Divačo. Stari tir, ki je danes v uporabi, pa naj bi postal kolesarska pot. Drugi tir smo začeli graditi leta 2021, leta 2026 naj bi… »

Fides: Če do dogovora z vlado ne bo prišlo, bodo edini poraženci javni zdravstveni sistem in pacienti

Dnevnik 09.07.2024
V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides opozarjajo, da je zdravniška stavka, ki formalno še vedno traja, razgalila vso bedo in trhlost javnega zdravstvenega sistema. V Fidesu menijo, da se javni zdravstveni sistem »pri življenju… »

Po celjski obvoznici z neregistriranim avtomobilom drvel voznik začetnik

Necenzurirano 09.07.2024
Celjski policisti so ponoči zasačili voznika začetnika, ki je po celjski obvoznici, na kateri je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, drvel s 158 kilometri na uro. Še več, voznik je sedel za volanom neregistriranega avtomobila, ki ni bil obvezno… »

Vzgojitelj na letovanju slovenskih otrok fizično obračunal z 12-letnikom

Zurnal24 09.07.2024
"V ponedeljek, 1. julija 2024, se je v prvi izmeni zgodil incident, ko je vzgojitelj neprimerno reagiral na kršitev hišnega reda centra s strani 12-letnega otroka, učenca 6. razreda osnovne šole," so v Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor zapisali… »

Najprej ga je skoraj zbil, potem pa ...

Zurnal24 09.07.2024
Objestnež obračunal s 17-letnim voznikom motornega kolesa. Koprski policisti poročajo o incidentu na bencinskem servisu v Šalari. Kot so zapisali, je moški napadel 17-letnega fanta, ki je vozil motorno kolo iz smeri Šalare proti krožišču na… »

#video Košarkarski incident v Atenah: po tekmi Hrvaška - Grčija Zubac in Šarić vpletena v pretep

Dnevnik 09.07.2024
Na spletu so se pojavili posnetki, na katerih se hrvaška košarkarska reprezentanta Dario Šarić in Ivica Zubac pretepata z neznanimi osebami. Do spopada je prišlo v nočnem klubu v Atenah, potem ko je Hrvaška v finalu kvalifikacij za olimpijske igre… »

V zdravstvu bi se radi izenačili s policisti

Dnevnik 09.07.2024
Nasilje v zdravstvu bo, če bodo poslanci prisluhnili zdravstvenim delavcem, kaznovano enako strogo kot ob ogrožanju policistov. Novomeška zastopnica pacientovih pravic Zlata Rebolj ima pomisleke: spore v zdravstvenih ustanovah bolniki in osebje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem