Slovenija arhiv novic 09.07.2024

"Ruuune" ali "buuuuu": za Đokovića ni bilo dileme

RTV Slovenija 09.07.2024
Novak Đoković se je v ponedeljek zvečer gladko prebil v četrtfinale Wimbledona, potem ko je ugnal Danca Holgerja Runeja v treh nizih. A po zmagi se je že v govoru na igrišču obregnil ob del navijačev, češ da so bili nespoštljivi. Zmotil ga je… »

»Če gre komu zahvala, da evropska skrajna desnica ni slavila na celi črti, so to francoski volilci«

Mladina 09.07.2024
IZJAVA DNEVA. "Če gre komu zahvala, da evropska skrajna desnica ni slavila na celi črti, so to francoski volilci. Ti so kljub predsednikovemu kockanju s politično usodo Francije pa tudi Evrope sledili strankam in tudi z glasovanjem potrdili začrtano… »

Obvezno služenje vojaškega roka na Hrvaškem bo trajalo od dva do tri mesece

RTV Slovenija 09.07.2024
Na Hrvaškem bo s 1. januarjem po napovedih začelo veljati obvezno služenje vojaškega roka, ki ga bo po neuradnih ocenah opravilo okoli 4000 nabornikov letno, za tiste, ki se bodo sklicevali na ugovor vesti, pa je predviden daljši civilni vojaški… »

NA SPOREDU TRADICIONALNO TUDI SLOVENSKI FILMI: V Pulju odštevanje do začetka filmskega festivala, to pa bo novost (FOTO)

Regional 09.07.2024
V Pulju bo od četrtka potekal letošnji 71. filmski festival. V različne programske kategorije so se uvrstili tudi slovenski filmi. Na ogled bodo koprodukcijski filmi: Poslednji heroj, Živi in zdravi ter Mož, ki ni mogel molčati, ter kratka filma… »

Viktor Orban na misiji, v Bruslju pa razmišljajo, kako predsedujočemu EU nadeti uzde

Dnevnik 09.07.2024
Madžarski premier se je, odkar je Madžarska prejšnji teden prevzela predsedovanje Uniji, na svoji turneji ustavil v Kijevu in se srečal z Volodimirjem Zelenskim, v Moskvi je bil na pogovorih z ruskim voditeljem Vladimirjem Putinom, v Pekingu pa s… »

Salon de Plaisirs – razstava o eksperimentalnem užitku arhitektov pri oblikovanju

RTV Slovenija 09.07.2024
Kako lahko z mizo in prostorom odpiramo družbenokritično razpravo o večplastnosti družbenega delovanja? Odgovor prinašata Špela Hudnik in Peter Vezjak iz biroja Monochrome Arhitekti, ki na razstavi Salon de Plaisirs premišljujeta o današnji krizi… »

'NDRANGHETA IN CAMORRA OSTALI BREZ 131 MILIJONOV EVROV: V operaciji proti mafiji v Italiji odkrili center za pranje denarja

Regional 09.07.2024
Italijanska policija je danes v obsežni operaciji proti mafiji zasegla 131 milijonov evrov in aretirala 18 ljudi. Akcija je bila usmerjena zlasti proti mafijskima združbama 'Ndrangheta in Camorra ter njunemu delovanju v Rimu, povezanemu s pranjem… »

Kaznivo dejanje v vrsti za Postojnsko jamo so policisti hitro razvozlali

Zurnal24 09.07.2024
Prijeli dve ženski, 24-letno in 56-letno državljanko Bosne in Hercegovine. Na blagajni Postojnske jame so se zglasili državljani Italije ter naznanili, da pogrešajo 300 evrov, obveščajo iz PU Koper. Kot so zapisali, so ob prihodu na kraj na… »

Orban z druščino skrajne desnice tretji v parlamentu

Dnevnik 09.07.2024
Skrajna desnica v evropskem parlamentu se je preoblikovala. Orbanova skupina Patrioti Evrope, kamor se je preselila skoraj celotna skrajno desna politična srenja iz zdajšnje skupine Identiteta in demokracija, je postala tretja najmočnejša sila v… »

Španskega turista v Južni Afriki ubil slon

Dnevnik 09.07.2024
V narodnem parku Pilanesberg v Južni Afriki je slon v nedeljo zjutraj do smrti poteptal 43-letnega španskega turista, ko je ta izstopil iz vozila, da bi fotografiral čredo. Moški, njegova južnoafriška zaročenka in še dve domačinki so se v lastnem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem