AFP

S Cipra proti Gazi odplula druga ladja s humanitarno pomočjo

Delo 30.03.2024
Ladja je bila v Larnaki več kot teden dni pripravljena na izplutje, vendar do danes to ni bilo mogoče zaradi močnega vetra in valovanja. Iz pristanišča v Larnaki na Cipru je proti območju Gaze danes izplula druga ladja s humanitarno pomočjo… »

V Gazi znova smrtne žrtve pri razdeljevanju humanitarne pomoči

Delo 30.03.2024
Na videoposnetkih je po poročanju AFP videti tovornjake slišati streljanje pa tudi krike in ropot tovornjakov, ki se skušajo prebiti naprej. V stampedu in streljanju med razdeljevanjem humanitarne pomoči v mestu Gaza je bilo danes pred zoro ubitih pet… »

Oppenheimer osem mesecev po premieri v japonskih kinematografih prejel mešane odzive

RTV Slovenija 30.03.2024
"Nisem prepričan, da je film v očeh Japonca vreden posebne pozornosti," je dejal obiskovalec kina v Hirošimi ob premieri filma o izumitelju atomske bombe. Številni so bili navdušeni, a prepričani, da je zgodba predstavljena iz ameriške perspektive… »

ZDA nadaljuje z dobavo orožja Izraelu, nove smrtne žrtve med razdeljevanjem pomoči v Gazi

Dnevnik 30.03.2024
V stampedu in streljanju med razdeljevanjem humanitarne pomoči v mestu Gaza je bilo danes pred zoro ubitih pet ljudi, 30 pa ranjenih, je sporočil palestinski Rdeči polmesec, medtem ko več kot dvema milijonoma ljudi v palestinski enklavi grozi lakota… »

Poljski premier: Začelo se je predvojno obdobje

Delo 30.03.2024
»Takšne situacije nismo videli že od leta 1945,« je Tusk med drugim dejal v petkovem intervjuju za evropsko medijsko skupino LENA. Poljski premier Donald Tusk je v petek opozoril na realno nevarnost konflikta v Evropi in dejal, da je evropska celina… »

42 mrtvih v izraelskih napadih na položaje Hezbolaha v Siriji

RTV Slovenija 29.03.2024
V izraelskih zračnih napadih na mesto Alep na severu Sirije je bilo ubitih 42 ljudi. Sirsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so Alep z brezpilotniki napadle tudi "teroristične skupine". Napad se je zgodil v bližini mednarodnega letališča v… »

Netanjahu odobril nov krog pogajanj o prekinitvi ognja v Gazi

Mladina 29.03.2024
Pogajanja bodo potekala v Dohi in Kairu. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je odobril nov krog pogajanj o prekinitvi ognja v Gazi, ki bodo potekala v Dohi in Kairu, je danes sporočil njegov kabinet. Dodal je, da je Netanjahu o novem krogu pogajanj že… »

Neurje Nelson v Španiji terjalo štiri življenja

Dnevnik 29.03.2024
Na severu Španije so zaradi močnega vetra in do sedem metrov visokih valov utonili štirje ljudje, so v četrtek sporočile tamkajšnje reševalne službe. Ekstremne vremenske razmere je nad Španijo prineslo neurje Nelson, ki danes težave povzroča… »

Začasno pristanišče v Gazi morda pripravljeno že aprila

Delo 29.03.2024
Po prvotnih napovedih naj bi bilo začasno pristanišče, ki ga gradi ameriška vojska s partnerji, dokončano do 1. maja. Ciprski predsednik Nikos Hristodulides je v četrtek ob sklicevanju na navedbe delegacije ZDA povedal, da bi bilo lahko začasno… »

Propadlemu kripto tajkunu Bankman-Friedu 25-letna zaporna kazen

Dnevnik 28.03.2024
New York, 28. marca - Nekdanji čudežni deček kriptovalut Sam Bankman-Fried je bil v četrtek na zveznem sodišču na Manhattnu zaradi enega največjih primerov finančnih goljufij v zgodovini ZDA obsojen na 25 let zapora, poroča tiskovna agencija AFP… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem