AFP

Letošnji marec rekordno vroč

Mladina pred 25 dnevi
Zaskrbljujoč trend desetih zaporednih mesecev z rekordnimi temperaturami od začetka meritev. Tudi letošnji marec je bil na globalni ravni rekordno vroč, je danes potrdila služba EU za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus (C3S). Kljub… »

Nova opozorila glede zaskrbljujočega vremenskega trenda

Zurnal24 pred 25 dnevi
"Ali je podnebni sistem pokvarjen? Za zdaj še ne razumemo, zakaj imamo to dodatno toploto v obdobju 2023-24. Večino lahko pojasnimo, ne pa vsega," je dejala znanstvenica. Tudi letošnji marec je bil na globalni ravni rekordno vroč, je danes potrdila… »

Nikaragva ICJ pozvala, naj Nemčiji ukaže prepoved izvoza orožja v Izrael

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Nikaragva je Meddržavno sodišče (ICJ) pozvala, naj Nemčiji ukaže prenehanje izvoza orožja Izraelu in preklic odločitve o koncu financiranja UNRWA. K temu je nemško vlado pozvalo tudi več sto nemških vladnih uslužbencev. Nikaragva je pred… »

»Hiše, šole in bolnišnice so v ruševinah. Učitelji, zdravniki in humanitarni delavci ubiti.«

Mladina pred 26 dnevi
Humanitarne organizacije opozarjajo na šokantne razmere po šestih mesecih vojne v Gazi. Agencije Združenih narodov in druge humanitarne organizacije so obsodile uničujoč davek, ki ga je v šestih mesecih zahtevala vojna v Gazi in opozorile, da so… »

Več mrtvih v novih napadih v zaporoški regiji na jugu Ukrajine

Delo pred 26 dnevi
Današnji napad sledi nemirni nedelji, ko so o obstreljevanju poročali z obeh strani fronte v delno zasedeni regiji na jugu Ukrajine. V ruskih topniških napadih v regiji Zaporožje so bili danes ubiti trije ljudje, so sporočile lokalne ukrajinske… »

V brodolomu v Mozambiku več kot 90 mrtvih

Delo pred 26 dnevi
V brodolomu pred obalo severnega Mozambika je umrlo 91 ljudi, so v nedeljo sporočile lokalne oblasti. Na prenatrpani predelani ribiški ladji je 130 ljudi poskušalo prebegniti s celine v paniki, ki so jo po navedbah pristojnih povzročile dezinformacije… »

Galant: Del sil se je iz Gaze umaknil zaradi priprav na nove operacije, tudi v Rafi

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Izraelska vojska je sporočila, da se umika iz mesta Han Junis in celotnega območja na jugu Gaze. Po besedah obrambnega ministra Joava Galanta je namen umika priprava na nove operacije, tudi na mesto Rafa. "98. divizija izraelskih obrambnih sil, ki je… »

Po brodolomu čolna pred obalo Portugalske pogrešajo štiri ljudi

Dnevnik pred 27 dnevi
Na Portugalskem pogrešajo štiri ljudi, med njimi tudi 12-letnega otroka, potem ko je njihov čoln danes potonil blizu polotoka Troia južno od Lizbone, je sporočila portugalska obalna straža. Pogrešane iščejo z reševalnimi čolni in letalom… »

V Grčiji v soboto izbruhnilo več kot 70 požarov. Povišana stopnja ogroženosti.

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Grčija je zvišala stopnjo ogroženosti zaradi požarov v naravi na visoko nevarnost, potem ko je v soboto po državi izbruhnilo več kot 70 požarov, je sporočilo grško ministrstvo za civilno zaščito. Po navedbah ministrstva so v soboto v 12 urah… »

Aretirali Greto Thunberg

Zurnal24 pred 28 dnevi
Okoljsko aktivistko Greto Thunberg je danes policija v Haagu dvakrat pridržala, potem ko je s skupino drugih protestnikov proti subvencijam za fosilna goriva blokirala eno od glavnih prometnic v mestu. Zaenkrat sicer proti nobenemu od udeležencev niso… »

Novice dneva »

Pogačar v etapo z žalnim trakom, to je razlog

Zurnal24 pred dvema uramaše 5 povezanih

Poljaka v jami pri Sežani naletela na truplo

Dnevnik pred 11 uramiše 5 povezanih

Sin se je spravil na 68-letno mamo, ni ji bilo pomoči

Zurnal24 pred 4 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem