AFP

Tajvan prizadel potres z magnitudo 7,4, najmočnejši v zadnjih 25 letih

Zurnal24 pred 31 dnevi
Tajvan je zgodaj zjutraj prizadel močan potres magnitude 7,4. Epicenter potresa je bil v morju 18 kilometrov južno od mesta Hualien in v globini 34,8 kilometrov. Po potresu so sprožili svarila pred cunamijem tudi na Japonskem in Filipinih, poroča… »

PO STRELJANJU NA ŠOLI MRTEV OTROK, DVA HUDO RANJENA: Policija je že pridržala napadalca (VIDEO)

Regional 02.04.2024
Po streljanju 12-letnega učenca na osnovni šoli v mestu Vantaa na Finskem je eden od njegovih vrstnikov umrl zaradi poškodb, še dva pa sta huje ranjena, je sporočila tamkajšnja policija. Policija v mestu Vantaa je bila o incidentu na osnovni šoli v… »

Umrla je Maryse Condé, velika dama karibske literature in protikolonialne misli

RTV Slovenija 02.04.2024
Maryse Condé, guadeloupska pisateljica, je prejela alternativno Nobelovo nagrado za literaturo leta 2018. Rojena leta 1934 je postala znana po delih o rasizmu, seksizmu in kolonializmu. Njene knjige razkrivajo zgodovino Afričanov na Karibih… »

PADEC V GLOBINO USODEN ZA OSEM OSEB: Med begom pred policijo zleteli s 100 metrov višine

Regional 02.04.2024
V prometni nesreči na jugu Albanije je davi umrlo osem ljudi, med njimi sedem domnevnih migrantov in voznik, so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile tamkajšnje oblasti. Nesreča se je zgodila, ko je voznik med begom pred… »

Izrael napadel sirsko prestolnico Damask, ubitih več ljudi

Delo 01.04.2024
Medtem je operacijo hernije prestal izraelski premier Netanjahu. Zaradi nasprotovanja njegovi vladi množični protesti v Jeruzalemu in Tel Avivu. V izraelskih napadih na sirsko prestolnico Damask je danes umrlo najmanj osem ljudi, je sporočil Sirski… »

Varnostno izločili 800 sumljivih prostovoljcev

Delo 01.04.2024
Francoska vlada je opravila 180.000 od skupno milijona pregledov oseb, ki so tako ali drugače povezani z olimpijskimi igrami. Francoska vlada je sporočila, da je po podrobnih varnostnih pregledih iz organizacije olimpijskih iger v Parizu izločila 800… »

Erdogan priznal poraz

Zurnal24 01.04.2024
Na lokalnih volitvah v Turčiji je Stranka za pravičnost in razvoj (AKP) turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana morala priznati poraz. Po vsej državi je glede na začasne rezultate, ki so jih objavili davi, vladajoča AKP utrpela izgube. Erdogan… »

Noro, zavestno so prikrivali pozitivne dopinške teste

Zurnal24 31.03.2024
Krovna zveza avstralskega nogometa, ragbiju podobne moštvene igre z elementi evropskega nogometa, je napovedala nove ukrepe proti uporabi prepovedanih drog, potem ko so se v javnosti pojavile informacije o prikrivanju med igralci menda precej razširjene… »

Blišč in beda v Parizu, ki jima bodo priča tudi športniki

Zurnal24 31.03.2024
Letošnje olimpijske igre v Parizu bodo poleg športnih dosežkov potekale tudi v znamenju nasprotja med bliščem in bedo. Nekaj ključne olimpijske infrastrukture bo namreč postavljene v predelu Seine-Saint-Denis, ki velja za eno najrevnejših v… »

S Cipra proti Gazi pluje konvoj treh ladij s 400 tonami hrane

RTV Slovenija 30.03.2024
V stampedu in streljanju med razdeljevanjem humanitarne pomoči v mestu Gaza je bilo pred zoro ubitih pet ljudi, 30 pa ranjenih. Iz pristanišča na Cipru so izplule tri ladje s 400 tonami hrane za Gazo. Po podatkih Rdečega polmeseca so bili v streljanju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem