Albanija

Telefoni, milijoni, tudi jahta: v Sloveniji in še 16 državah EU preiskave zaradi goljufij z DDV

Dnevnik 29.02.2024
Evropsko javno tožilstvo (EPPO) je v sredo izvedlo 180 preiskav v 17 državah EU, vključno s Slovenijo, in aretiralo 14 ljudi zaradi suma goljufije pri plačilu davka na dodano vrednost (DDV) v višini 195 milijonov evrov, so sporočili iz Luksemburga… »

Zelenski orožarsko snubi tudi Balkan

Dnevnik 29.02.2024
Ukrajinski predsednik je v Albaniji nagovarjal države v regiji k skupnim orožarskim projektom. O tem, kako naprej, razmišljajo tudi v Evropski uniji. V Tirani je včeraj potekal vrh balkanskih držav in Moldavije v podporo Ukrajini. Prišel je… »

Kabinet predsednika vlade vztraja pri Meliti Župevc

Delo 28.02.2024
Predsednica republike Nataša Pirc Musar ni izrazila zadržkov do imenovanja kandidatke iz politične kvote na zahtevno diplomatsko mesto. V nadaljevanju preberite: Nenapisani politični dogovor med Gibanjem Svoboda in SD je bil, da vsaka stranka dobi eno… »

Svetovni molitveni dan

Gorenjski glas 26.02.2024
Prvega marca se v molitvi združijo ljudje po vsem svetu. Bogoslužje bo potekalo tudi v Smledniku in pri Sv. Duhu pri Škofji Loki. Kranj – Svetovni molitveni dan je mednarodno gibanje, ki združuje ženske iz več kot dvestotih krščanskih cerkva po… »

Albanski parlament ratificiral migracijski dogovor z Italijo

RTV Slovenija 22.02.2024
Albanski parlament je ratificiral migracijski sporazum z Italijo, ki ji omogoča gradnjo dveh begunskih centrov v Albaniji, s katerima želi Italija pohitriti migracijske postopke. Za dogovor je glasovalo 77 poslancev 140-članskega parlamenta. Po… »

Italijanski senat potrdil migracijski dogovor z Albanijo

RTV Slovenija 15.02.2024
Italijanski senat je potrdil migracijski dogovor z Albanijo, po katerem bi prosilce za azil, rešene na morju, nastanili v begunskih centrih v Albaniji. Oba centra, ki bi ju upravljala Italija, naj bi po ocenah sprejela do 3000 prebežnikov na mesec… »

POTRJEN SPORNI DOGOVOR: Italija bo v Albaniji gradila migrantska centra, izključene pa te skupine ljudi

Regional 15.02.2024
Zgornji dom italijanskega parlamenta, senat, je danes potrdil sporni migracijski dogovor z Albanijo, po katerem bi prosilce za azil, rešene na morju, nastanili v dveh migrantskih centrih v Albaniji, poročajo tuje tiskovne agencije. Fotografija je… »

Albanija preložila ratifikacijo spornega migracijskega dogovora z Italijo

RTV Slovenija 08.02.2024
Albanski parlament je preložil glasovanje o ratifikaciji spornega dogovora z Italijo, po katerem bi prosilce za azil, rešene na morju, nastanili v dveh migrantskih centrih v Albaniji. Glasovanje bo preloženo, dokler ne bodo na voljo vsi ustrezni… »

Europol razbil prekupčevalsko mrežo v Albaniji in Italiji

RTV Slovenija 07.02.2024
Evropska policija (Europol) je aretirala 59 ljudi, osumljenih sodelovanja v prekupčevalski mreži v Albaniji in Italiji. Osumljence so aretirali v ponedeljek in torek v Albaniji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji, poroča Euronews. "Mreža… »

Hud udarec albanski mafiji, poglejte njihov način delovanja

Zurnal24 07.02.2024
Racije obrodile sadove, v priporu vč deset članov tolpe. Albanska, italijanska, nemška, španska in britanska policija je ob podpori Europola in Eurojusta v ponedeljek in včeraj izvedla več racij proti pretežno albanski mamilarski tolpi. Skupno so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem