Albanija

Musk na dogodku stranke Bratje Italije izrazil nasprotovanje "politični korektnosti progresivcev"

RTV Slovenija 16.12.2023
V parku Angelskega gradu v Rimu poteka štiridnevni dogodek stranke Bratje Italije, ki poleg italijanskih politikov gosti tudi mednarodna imena. Med gosti dneva so bili albanski in britanski premier Edi Rama in Rishi Sunak ter ameriški magnat Elon Musk… »

Tri prve nagrade slovenskim arhitektom

Dnevnik 15.12.2023
Na letošnjem Balkanskem arhitekturnem bienalu so slovenska dela dobila prvo nagrado kar v treh kategorijah in sicer v kategorijah arhitektura, interier in najboljši odgovor na temo bienala. Balkanski arhitekturni bienale je prireditev, ki jo vsake dve… »

Albansko ustavno sodišče mora odločiti o dogovoru glede sprejemnih centrov za prebežnike

RTV Slovenija 14.12.2023
Albanski parlament bi moral ratificirati dogovor z Italijo, po katerem bi v Albaniji vzpostavili dva sprejemna centra za prebežnike, ki bi jih Italija tam nastanila do končanja azilnih postopkov, a se je albanska opozicija pritožila na ustavno… »

Raziskava Ovse kaže na aktivno vlogo žensk v kriminalnih organizacijah

Dnevnik 13.12.2023
Predstavniki pravosodnih in varnostnih organov pogosto domnevajo, da so ženske sicer dejavne v čezmejnih kriminalnih združbah, a delujejo pasivno in skoraj nikoli ne zasedajo vodilnih položajev. Toda takšna predstava ne ustreza realnosti, ugotavlja… »

V Malmöju se bodo za zmago potegovali predstavniki iz 37 držav

RTV Slovenija 06.12.2023
Na Evroviziji, ki bo maja prihodnje leto potekala v Malmöju na Švedskem, bo sodelovalo 37 držav, tudi Slovenija. Luksemburg se bo na festival vrnil prvič po letu 1993, pogovori še potekajo tudi z romunsko radiotelevizijo. Kot so sporočili švedski… »

Pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli Albanca in Belgijca

SiolNET 03.12.2023
Policisti so v soboto pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli državljana Albanije in Belgije. Na avtocesti pri Logatcu so dopoldne ustavili kombi albanskih registrskih oznak, v katerem je voznik prevažal 18 tujcev, popoldne pa belgijskega voznika, ki je… »

Noro, kakšen žreb desetletja za Slovenijo

SiolNET 02.12.2023
Slovenska nogometna reprezentanca je na žrebu skupin za Euro 2024 izvedela imena tekmecev. Kekova četa se bo v skupini C pomerila z Dansko, Srbijo in Anglijo. Najprej se bo predstavila proti Skandinavcem, starim znancem iz kvalifikacij, v Stuttgartu… »

Stari znanec Olimpije opozarja Srbe, Slovenija postala Slovanija

SiolNET 02.12.2023
Kako so žreb pospremili srbski mediji? Srbski Alo je zapisal, kako so se izbranci Dragana Stojkovića Piksija za las izognili skupini smrti, ki jo sestavljajo Španija, Hrvaška, Italija in Albanija (skupina B), a vseeno niso imeli sreče. Prvo tekmo… »

Prvi favoritinji Francija in Anglija, Slovenija na predzadnjem mestu

RTV Slovenija 21.11.2023
Slovenska nogometna reprezentanca kljub rekordnemu številu osvojenih točk v kvalifikacijah za velika tekmovanja vse od osamosvojitve velja na stavnicah za popolnega avtsajderja. Višjo kvoto ima le Albanija. Slovenija ima za zmago na evropskem prvenstvu… »

Uspešni tudi mladi Slovenci

Zurnal24 21.11.2023
Nogometna reprezentanca do 19 let v elitni del kvalifikacij. Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let se je po zmagi z 1:0 proti albanskim vrstnikom prebila v elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Edini gol na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem