BBC

Ne oborožujemo se, ker si želimo vojne, ampak ker se ji želimo izogniti

Delo 14.03.2024
Tretja evropska država – poleg Norveške in Švedske –, ki bo zahtevala služenje vojaškega roka tudi za ženske. Danska je napovedala, da namerava vojaško obveznost razširiti na ženske in podaljšati čas služenja vojaškega roka. Tako bo od… »

IZRAELSKI VOJAKI MUČILI ZDRAVSTVENO OSEBJE: Pretepanje, klečanje, polivanje z mrzlo vodo (VIDEO)

Regional 12.03.2024
Zdravstveno osebje bolnišnice v Gazi je nedavno razložilo BBC-ju, kako so jih izraelske enote prejšnji mesec obravnavale med vdorom v bolnišnico. Vojaški pripadniki naj bi jim zavezali oči, jih pridržali, slekli in večkrat pretepli. Zdravnik iz… »

V Nemčiji stavka kabinsko osebje Lufthanse. Odpovedani tudi poleti iz Brnika v Frankfurt in München.

RTV Slovenija 12.03.2024
Na nemških letališčih v Frankfurtu in Münchnu stavka kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika Lufthansa. V torek in sredo bo odpovedanih okoli tisoč poletov, med njimi tudi tisti z Brnika v obe mesti. Stavka kabinskega osebja se začenja nekaj… »

Zaradi podnebnih sprememb se bodo podražile banane

Necenzurirano 12.03.2024
Vplivi podnebja ogrožajo globalno oskrbo z najbolj izvažanim sadjem na svetu; povišane temperature, ki prispevajo k širjenju bolezni, bi lahko ponekod povsem uničile pridelek. Zaradi podnebnih sprememb se bo v prihodnje podražilo najbolj izvažano… »

Boeingovega žvižgača našli mrtvega

RTV Slovenija 12.03.2024
V ZDA so našli mrtvega nekdanjega dolgoletnega delavca ameriškega proizvajalca letal Boeing Johna Barnetta, ki je opozarjal na pomanjkljivosti pri proizvodnji. V dneh pred smrtjo je pričal v tožbi zoper Boeing. Mrliški oglednik okrožja Charleston je… »

V vozilu našli truplo žvižgača, ki je bil sodno bitko z Boeingom

Necenzurirano 12.03.2024
V Charlestonu v ameriški zvezni državi Južna Karolina so našli mrtvega Johna Barnetta, znanega žvižgača, ki je opozarjal na pomanjkljivosti v proizvodnih standardih ameriške multinacionalke Boeing. V Charlestonu se je nahajal ravno zaradi sodnega… »

Princesa Kate priznala, da je »eksperimentirala z montažo«

Delo 11.03.2024
Štiri tiskovne agencije so menda opazile nedoslednosti pri postavitvi leve roke princesine hčerke Charlotte na fotografiji in jo umaknile. Več tiskovnih agencij je s svojih portalov umaknilo najnovejšo fotografijo britanske princese Kate skupaj z… »

#video Sedem let je minilo od preroškega vdora otrok pred kamere BBC

Dnevnik 11.03.2024
Robert Kelly je leta 2017 zaslovel, ko sta njegova otroka vkorakala v kader televizijskega pogovora za BBC. Dogodek je bil smešen že pred 7 leti, danes pa je po izkušnjah z delom od doma med korono še toliko bolj. Včeraj je minilo že sedem let od… »

Tiskovne agencije umaknile fotografijo zaradi suma manipulacije

Mladina 11.03.2024
Običajno gredo vse uradne fotografije britanske palače skozi medijsko ekipo Kensingtonske palače, ki upravlja družbena omrežja princa Williama in princese Kate. Možno je, da so jo v tem koraku retuširali, popravili ali na njej kaj spremenili. Več… »

Indija sklenila 100-milijardni prostotrgovinski sporazum s štirimi evropskimi državami

RTV Slovenija 11.03.2024
Indija je s skupino štirih evropskih držav, ki niso članice EU-ja, sklenila prostotrgovinski sporazum v vrednosti 100 milijard dolarjev, je sporočil indijski minister za trgovino. Sporazum med Indijo in Evropskim prostotrgovinskim združenjem (EFTA)… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem