BBC

PREDLOG ZDA: Bela hiša bi vzpostavila poseben časovni pas za Luno

Regional pred 27 dnevi
Bela hiša želi, da bi ameriška vesoljska agencija Nasa vzpostavila nov poseben časovni pas za Luno - koordinirani lunarni čas (LTC), poroča britanski BBC. Zaradi drugačne jakosti gravitacijskega polja se čas na Luni v primerjavi z Zemljo teče… »

V izraelskem napadu na Damask ubita dva visoka predstavnika iranske revolucionarne garde

RTV Slovenija pred 31 dnevi
V izraelskem napadu na iranski konzulat v Damasku je bilo ubitih najmanj osem ljudi, med katerimi sta bila tudi visoki poveljnik iranske revolucionarne garde Mohamad Reza Zahedi in njegov namestnik Mohamad Hadi Hadži Rahimi. Iran obljublja maščevanje… »

Protivladni protestniki v Jeruzalemu in Tel Avivu v nedeljo blokirali glavni vpadnici

RTV Slovenija pred 30 dnevi
Protivladni protestniki v Jeruzalemu in Tel Avivu so v nedeljo zvečer na drugi zaporedni protestni večer, na katerem so se vrstili pozivi k izpustitvi talcev iz Gaze, blokirali glavni vpadnici v mesto. V Jeruzalemu so se protestniki z baklami sprehodili… »

Zgodovina prvoaprilskih šal: od špagetov na drevesu do burgerja za levičarje

Dnevnik pred 30 dnevi
Tradicija prvoaprilskih šal, ki se vsako leto pretihotapijo med medijske novice, je že zelo dolga. Britanska televizija BBC je svoje gledalce ukanila že leta 1957, ko je prvega aprila objavila posnetek, da so švicarski kmetje tistega leta na njivah… »

Sedem mrtvih v bombnem napadu na severu Sirije

RTV Slovenija pred 31 dnevi
V eksploziji avtomobila bombe na tržnici v sirskem mestu Azaz pri turški meji je umrlo najmanj sedem ljudi, trideset pa jih je bilo ranjenih. Ni še jasno, kdo stoji za napadom. Eksplodiralo je med nočnim nakupovanjem pred koncem muslimanskega svetega… »

27-letni igralec Chance Perdomo preminil v nesreči z motorjem

Necenzurirano pred 31 dnevi
Igralec, ki je bil še najbolj znan po svoji vlogi v Netflixovi grozljivki Chilling Adventures of Sabrina, je umrl v nesreči z motorjem, je sporočil njegov agent za stike z javnostjo. 27-letni britansko-ameriški zvezdnik Chance Perdomo se je rodil v… »

#foto #video V Siriji eksplodirala bomba, umrlo je najmanj sedem oseb

Dnevnik pred 31 dnevi
V eksploziji avtomobil bombe na osrednji tržnici v sirskem mestu Azazu je umrlo najmanj sedem oseb, več ljudi pa je ranjenih. Med mrtvimi sta dva otroka. Odgovornosti za napad še ni prevzela nobena skupina. Eksplozija je odjeknila na osrednji tržnici… »

S temi besedami je Kate potolažila svoje otroke

Zurnal24 pred 31 dnevi
Le z nekaj preprostimi besedami ... Princesa Kate je pretekli konec tedna v posneti izjavi, ki se po spletu razširila kot požar, po več mesecih molka priznala, da so ji diagnosticirali raka in da je v zgodnji fazi prejemanja kemoterapije. V osebnem… »

V Mehiki besna množica do smrti pretepla domnevno morilko osemletne deklice

RTV Slovenija 30.03.2024
Ženska, osumljena umora osemletne deklice v južni Mehiki, je bila pretepena do smrti, potem ko jo je ujela maščevalna in razjarjena množica. Nasilni protesti so se začeli, potem ko so v četrtek ob cesti v bližini mesta Taxco našli truplo Camile… »

Mehika: Množica do smrti pretepla domnevno morilko osemletne deklice

Dnevnik 30.03.2024
Žensko, osumljeno umora osemletne deklice v južni Mehiki, je ujela besna množica in jo pretepla do smrti. Nasilni protesti so se začeli v četrtek, ko so ob cesti v bližini mesta Taxco našli truplo Camile Gómez. Na družbenih omrežjih krožijo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem