BBC

Banksy znova udaril – in bil izbrisan

Delo 20.03.2024
Stenska poslikava uličnega umetnika na stanovanjski stavbi v severnem delu britanske prestolnice je že uničena. Stenska poslikava skrivnostnega uličnega umetnika Banksyja na stanovanjski stavbi v Islingtonu, severnem delu Londonu, je bila uničena… »

Niti enega potencialnega kupca slavne vile zaprte burmanske voditeljice

Delo 20.03.2024
Po sodno odrejeni dražbi zaradi bitke za dediščino dolgoletne politične zapornice Aung San Su Či in njenega brata ponudb ni bilo. Pregovor žlahta, strgana plahta velja tudi v Mjanmarju, nekdanji Burmi. Po poročanju BBC sta tam zaradi lastništva… »

Novi James Bond: ugibanja, kdo bo nasledil Daniela Craiga

Dnevnik 20.03.2024
Ugibanja o tem, kdo bi lahko nasledil Daniela Craiga, se pojavljajo že nekaj časa. Po nekaterih informacijah bi bil to lahko igralec Aaron Taylor-Johnson. O novem imenu je prvi poročal britanski tabloid The Sun. Aaronu Taylor-Johnsonu je znan iz… »

Po neuradnih poročilih Aaronu Taylor-Johnsonu ponudili vlogo Jamesa Bonda

RTV Slovenija 20.03.2024
Znova so se razplamtela ugibanja okrog tega, kateri igralec bo od Daniela Craiga prevzel štafeto Jamesa Bonda in postal novi agent 007. Britanski tabloid Sun je poročal, da je uradno ponudbo za vlogo dobil Aaron Taylor-Johnson. Daniel Craig, prvi "blond… »

Izjemni godalni kvartet Ébène prvič v Sloveniji

RTV Slovenija 19.03.2024
Godalci kvarteta Ébène so ena najbolj zaželenih in zvočno privlačnih zasedb, ki se bo nocoj ob 19.30 v mariborski dvorani Union prvič predstavila slovenskemu občinstvu in izvedla 3. koncert komornega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma… »

Otroci v Gazi hrepenijo po štruci kruha, to je obrok, o katerem sanjajo

Delo 19.03.2024
Združeni narodi izražajo bojazen, da bi brez ukrepanja zaradi lakote lahko umrlo več kot 200 ljudi na dan. Prejšnji teden, 10. marca, se je začel ramazan, ko se muslimani od zore do mraka postijo. A za prebivalce Gaze je letošnji ramazan ironija. V… »

Umrl je scenarist Kraljevega govora David Seidler

RTV Slovenija 18.03.2024
Na Novi Zelandiji je umrl britanski scenarist David Seidler, ki je med drugim podpisal scenarij za biografsko dramo Kraljev govor, zanj pa osvojil oskarja. Star je bil 86 let. "David je bil ob koncu tam, kjer je bil najraje na vsem svetu – na Novi… »

Umrl scenarist filma o tem, kako je britanski kralj premagal govorno napako

Delo 18.03.2024
Svojega oskarja za najboljši scenarij, ki ga je prejel leta 2011, je posvetil »vsem jecljavcem po svetu«. David Seidler, avtor scenarija z oskarjem nagrajenega filma Kraljev govor, je umrl v starosti 86 let. Njegov menedžer Jeff Aghassi je za BBC… »

Sin je streljal, obsojen pa tudi oče, ki ga sploh ni bilo zraven

Zurnal24 15.03.2024
Oče 15-letnika, ki je ubijal v šoli, obsojen zaradi uboja. Oče učenca šole v Michiganu, ki je ubil štiri sošolce, je bil na sodišču spoznan za krivega. Porota je zasedala nekaj več kot en dan, poroča BBC. 47-letni James Crumbley je sinu kupil… »

Zaradi množičnega streljanja obsodili tudi očeta najstnika iz Michigana

Delo 15.03.2024
Staršema grozi do 15 let zapora, njun sin pa že prestaja dosmrtno kazen brez možnosti pomilostitve. Porota v Michiganu je za krivega nenaklepnega uboja spoznala tudi očeta Ethana Crumbleyja, ki je pred dvema letoma izvedel strelski pohod po šoli ter… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem