BBC

#foto Konec zajetja talcev: oborožen moški se je predal

Dnevnik 30.03.2024
Neznani moški je dopoldan v nizozemskem mestu Ede v kavarni v središču mesta zajel štiri talce. Na sebi naj bi imel eksploziv in orožje. V roku ene ure je tri izpustil, nekaj pred 13. uro pa se je predal policiji. Nekaj ur nazaj je policija… »

Vodja severnoirske stranke odstopil zaradi obtožb o posilstvu

RTV Slovenija 30.03.2024
Poslanec iz Severne Irske Sir Jeffrey Donaldson je zaradi obtožb o posilstvu in drugih spolnih kaznivih dejanj odstopil z mesta voditelja Stranke demokratičnih unionistov (DUP). V povezavi z domnevnimi kaznivimi dejanji je bila obtožena tudi 57-letna… »

Nevarne kavbojke v oddaji o vrtu

Dnevnik 30.03.2024
Severnokorejska javna radiotelevizija KCTV je nedavno zameglila par kavbojk, ki jih je nosil britanski voditelj Alan Titchmarsh v svoji oddaji o vrtnarjenju Garden Secrets. Epizoda iz oddaje, ki jo je BBC predvajal že pred 14 leti in je na KCTV prišla… »

Gangster, ki je postal politik, nenadoma umrl po padcu v stranišču

Necenzurirano 29.03.2024
Gangster, ki je postal politik, pa potem spet pristal na drugi strani črke zakona, v zaporu, je po poročanju BBC nenadoma umrl zaradi srčnega zastoja. Svojci trdijo, da so ga zastrupili. 63-letni pektratni poslanec iz indijske zvezne države Uttar… »

Milei kolumbijskega predsednika označil za "morilskega terorista"

RTV Slovenija 28.03.2024
Kolumbija je napovedala izgon več argentinskih diplomatov v odziv na žalitve, ki jih je proti kolumbijskemu predsedniku izrekel argentinski predsednik Javier Milei. Ta je kolumbijskega kolega Gustava Petra označil za "morilskega terorista". Milei je… »

ZN opozarja, da bi bilo lahko stradanje v Gazi vojni zločin. Izrael onemogoča dobavo pomoči.

RTV Slovenija 28.03.2024
Visoki komisar ZN-a za človekove pravice Volker Türk je dejal, da obstajajo utemeljeni razlogi za oceno, da Izrael v Gazi stradanje uporablja kot orožje. Če bo dokazan naklep, bo šlo za vojni zločin, je opozoril. Po več mesecih opozoril je nedavno… »

Goljufija BBC: Denarne mule zanikajo pranje denarja

Dnevnik 28.03.2024
Končuje se sojenje peterici, obtoženi pranja denarja, ki so ga neznanci z goljufijo izmaknili britanski medijski korporaciji BBC. Denar se je namesto v Združene arabske emirate stekel v Slovenijo in nato v Nigerijo. »Naj še enkrat povem, da v zadevi… »

Britanci na nogah, ogoljufalo jih je pet Slovencev

Zurnal24 27.03.2024
Medijska korporacija BBC je ostala brez 336.000 evrov, ki so se znašli na računih naših državljanov. Znana družba British Broadcasting Corporation (BBC) je leta 2019 postala žrtev goljufije, zaradi katere na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega… »

Pred policijo se je več kot 30 ur skrival v kanalizaciji

Dnevnik 26.03.2024
Gasilci so po 36 urah iz jaška za meteorne vode v mestu Brisbane na severovzhodu Avstralije danes rešili moškega, ki se je pred policijo skril v kanalizacijo. Sprva so domnevali, da je 38-letnik v kanalizaciji obtičal med iskanjem mobilnega telefona… »

Plezalci bodo morali lastne iztrebke odnesti v bazni tabor

Delo 26.03.2024
Nova uredbo lokalnih oblasti je odgovor na vse večje onesnaževanje. »Naše gore so začele smrdeti,« je za BBC povedal eden od tamkajšnjih nosačev. Problem človeških odpadkov na Everestu je zelo velik, je za CNN povedal Diwas Pokhrel, prvi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem