BBC

Zapor za slovenske denarne mule

Dnevnik pred 21 dnevi
Uroš Skopec, Tanja Čop, Sandi Mikulin in Branko Pavlović so bili včeraj obsojeni, ker so neznancem pomagali ogoljufati britansko medijsko korporacijo BBC oziroma nezakonito pridobljeni denar oprali. Najvišja kazen znaša tri leta in dva meseca, vsi… »

Nova Shakespearjeva "Julija" že pred premiero tarča rasističnih žaljivk

RTV Slovenija pred 22 dnevi
Na londonskem West Endu bodo 11. maja premierno uprizorili novo priredbo Shakespearjeve tragedije Romeo in Julija. Romeo bo hollywoodski zvezdnik, Tom Holland, Julija pa Francesca Amewudah-Rivers, ki je na spletu deležna rasističnih žaljivk. Skupaj z… »

Eksplozija v hidroelektrarni pri Bologni, več mrtvih in pogrešanih

Necenzurirano pred 22 dnevi
Eksplozija je odjeknila danes okoli 15. ure na jezu jezera Suviana, 70 kilometrov od Bologne. V eksploziji v hidroelektrarni na severu Italije so umrli štirje ljudje, pet jih je huje ranjenih, tri pa pogrešajo, piše BBC. Odjeknila je okoli 15. ure na… »

Ob Mozambiku potonil trajekt. Umrlo najmanj 94 ljudi.

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Ob severni obali Mozambika je potonil trajekt, pri čemer je umrlo najmanj 94 ljudi, poročajo lokalne oblasti. Rešenih je bilo pet ljudi, skupaj pa naj bi jih bilo na krovu okoli 130. Med mrtvimi je veliko otrok. Potniki so bežali pred izbruhom kolere… »

Poplave v Kazahstanu najhujša naravna nesreča v državi v 80 letih. Kritično tudi v Orsku.

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Kazahstanski predsednik Kasim-Žomart Tokajev je opozoril, da so poplave, ki so prizadele državo, najhujša naravna nesreča v Kazahstanu v zadnjih 80 letih. Zaradi počenega jezu na reki Ural blizu mesta Orsk so razmere kritične tudi v ruski regiji… »

V Orsku po deževju počil jez, evakuirali več tisoč ljudi

RTV Slovenija pred 25 dnevi
V mestu Orsk na jugozahodu Rusije so evakuirali približno 4000 ljudi, potem ko je po močnem deževju počil jez. Poplavljenih je približno 2500 domov, polovica starega mesta je pod vodo. Za celotno regijo Orenburg, ki vključuje mesto Orsk, so oblasti… »

V ruski regiji Orenburg počil jez, več tisoč ljudi evakuirali

Dnevnik pred 26 dnevi
Rusko regijo Orenburg je v petek zajelo močno deževje, zaradi katerega je v tamkajšnjem mestu Orsk počil jez, so sporočile lokalne oblasti in nemudoma sprožile evakuacije iz najbolj ogroženih predelov regije. Doslej so evakuirali že več kot 4000… »

V ruskem napadu na Harkov najmanj šest smrtnih žrtev

Dnevnik pred 26 dnevi
V ruskem napadu na Harkov, drugo največje mesto v Ukrajini, je bilo ponoči ubitih najmanj šest ljudi, še vsaj deset je ranjenih, so davi sporočili župan mesta in reševalne službe. Tarča napada z iranskimi droni tipa šahed naj bi bilo več… »

V Argentini pred sezono virusa denga hudo pomanjkanje repelentov

Delo pred 27 dnevi
Smrti zaradi virusa denga, ki ga prenašajo komarji, so potrjene v vseh starostnih skupinah. Argentina se v sezoni virusa denga sooča s pomanjkanjem repelentov proti žuželkam, poroča BBC. Denga je virus, ki ga prenašajo komarji in povzroča resno… »

ZDA želijo za Luno vzpostaviti poseben časovni pas

RTV Slovenija pred 27 dnevi
V Beli hiši si prizadevajo za vzpostavitev posebnega časovnega pasu za Luno, to je koordinirani lunarni čas (LTC). Zaradi drugačne jakosti gravitacijskega polja namreč čas na Luni v primerjavi z Zemljo teče hitreje – za 58,7 mikrosekunde na dan… »

Novice dneva »

»Uporaba takšnih kemikalij ni osamljen primer«

Mladina pred dvema uramaše 1 povezana

Kateri župan je prejel najboljšo oceno?

Mladina pred tremi uramiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem