BBC

Sosedi na isti dan praznovali 100. rojstni dan

RTV Slovenija pred 10 dnevi
Josie Church in Anne Wallace-Hadrill, ki sta sosedi v Oxfordu že več kot 30 let, povezuje nekaj zelo zanimivega. Na isti dan praznujeta rojstni dan in tokrat sta nazdravljali že stotemu. Slavljenki sta bili navdušeni, ko so jima sosedje, prijatelji in… »

Ukrajina trdi, da je sestrelila ruski bombnik, ruska stran pravi, da je šlo za tehnično napako

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Ukrajinska vojska je sestrelila ruski strateški bombnik, je sporočil Kijev, potem ko je letalo sodelovalo v zračnem napadu na cilje v Ukrajini. Iz Rusije medtem poročajo o novih ukrajinskih napadih z brezpilotnimi letalniki. Vodja ukrajinske vojaške… »

Med sojenjem Trumpu se je pri sodišču zažgal moški, tako se je končalo ...

Zurnal24 pred 12 dnevi
Moški, ki se je v petek zažgal pred sodiščem, kjer so nekdanjemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu sodili zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, je umrl v bolnišnici. Preminuli je pred sodiščem z letaki opozarjal na nedoločeno zaroto, Trump… »

Google odpustil zaposlene, ki so protestirali proti poslu z Izraelom

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Google je odpustil 28 zaposlenih, ki so se udeležili protestov proti sodelovanju tehnološkega velikana z izraelsko vlado. Gre za skupni projekt Googla in Amazona za umetno inteligenco, imenovan Nimbus, ki izraelski vladi in vojski nudi storitve v… »

Dubajsko letališče po popolnem kaosu ponovno obratuje

RTV Slovenija pred 13 dnevi
V Dubaju se kaos po torkovem rekordnem deževju le umirja. Največ težav je bilo v prometu. Na letališču, ki je drugo najbolj prometno na svetu, je obtičalo več tisoč potnikov. Velike težave imajo tudi prebivalci, ki imajo zalite domove in avte… »

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno

Necenzurirano pred 13 dnevi
Ukrajinski premier Denis Šmigalj je v pogovoru za BBC dejal, da bo "tretja svetovna vojna", če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo, medtem ko je ameriški kongres pozval, naj končno sprejme zakon o tuji pomoči. Predstavniški dom ameriškega kongresa naj… »

V nesreči helikopterja umrl voditelj kenijske vojske Francis Omondi Ogolla

Delo pred 13 dnevi
Smrt generala je potrdil predsednik države William Ruto. Umrlo je še osem drugih oficirjev. V nesreči helikopterja je umrl voditelj kenijske vojske Francis Omondi Ogolla, je poročala novinarska agencija Reuters. Njegovo smrt je že potrdil tudi… »

Ukrajinski premier svari pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Ukrajinski premier Denis Šmigalj je pred novim glasovanjem o zakonu o tuji pomoči v ameriškem kongresu posvaril pred tretjo svetovno vojno, če Ukrajina izgubi vojno z Rusijo. "Ta denar bi potrebovali včeraj, ne jutri, ne danes," je dejal v pogovoru… »

Od začetka vojne v Ukrajini mrtvih več kot 50.000 ruskih vojakov

Delo pred 14 dnevi
BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in prostovoljci štejejo smrti od februarja 2022, ko je Rusija napadla Ukrajino. Četudi Rusija skrbno »skriva« število smrtnih žrtev na njihovi strani, BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina… »

Potrjeno število ubitih ruskih vojakov v Ukrajini naj bi bilo več kot 50.000

RTV Slovenija pred 15 dnevi
BBC poroča, da je potrjeno število ruskih ubitih vojakov v Ukrajini preseglo 50.000. V drugem letu naj bi bilo število ubitih na bojni črti za skoraj 25 odstotkov večje kot v prvem letu. BBC v Rusiji, neodvisna medijska skupina Mediazona in… »

Novice dneva »

#video Na krilih Dončića Dallas ponovno do visoke zmage

Dnevnik pred 31 minutamiše 3 povezane

Skoraj gola: V tem bo Raiven nastopila na Evroviziji

Zurnal24 pred 18 minutamiše 1 povezana

Tat se je zataknil v okno in umrl

Zurnal24 pred 31 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem