Frankfurt

Frankfurt po Frankfurtu / Slovenci v prevodih

Mladina 06.11.2023
V knjigarni Konzorcij bodo dopoldne odprli 37. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. V knjigarni Konzorcij bodo dopoldne odprli 37. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Predstavljenih bo približno 4700 najboljših tujih knjig preteklega leta… »

Obramba Philadelphie le ustavila Dallas, neverjetna zgodba Dobbsa

RTV Slovenija 06.11.2023
Nogometaši Philadelphie so v derbiju 9. tedna Lige NFL v tesni in dramatični tekmi premagali divizijskega tekmeca Dallas z 28:23. Prvič je bila tekma rednega dela odigrana v Frankfurtu, kjer je Kansas City ugnal Miami z 21:14. V mestu bratske ljubezni… »

Nadaljevanje jesenske turneje po Evropi: Stripburger na festivalu stripa Frame v Pragi

RTV Slovenija 04.11.2023
Potem ko se je mednarodna stripovska revija iz Slovenije Stripburger predstavila na festivalu Cozi v Frankfurtu v Nemčiji in na sejmu Sit+Read Artbook Fair v Temišvaru v Romuniji, ta konec tedna gostuje na festivalu Frame v češki prestolnici. Praški… »

"Finski se zelo obrestuje, da so ustanovili literarno agencijo"

RTV Slovenija 30.10.2023
Od zaključka gostovanja na 75. Frankfurtskem knjižnem sejmu, ki smo ga zaznamovali s slovensko predstavitvijo, je minilo teden dni. Kako lahko ocenimo naš nastop in kako osmisliti naziv častne gostje za delovanje knjižnega sektorja v prihodnje… »

Žižek v Frankfurtu

Gorenjski glas 28.10.2023
Za nastop Slovenije kot častne gostje 75. knjižnega velesejma v Frankfurtu si ne bi mogli želeti boljše »reklame«, kot je bil provokativni nastop filozofa Slavoja Žižka, ki je že v uvodnem nagovoru razburil nekatere poslušalce …. Provokativni… »

Za finale EP-ja bi že zdaj lahko napolnili 33 stadionov v Berlinu

RTV Slovenija 27.10.2023
Evropska nogometna zveza je sporočila, da je za prvih 1,2 milijona vstopnic za tekme evropskega prvenstva 2024 v Nemčiji prejela več kot 20 milijonov prošenj. 65 odstotkov prošenj je prišlo iz Nemčije, sledijo ji Anglija, Francija, Španija in… »

Kaj lahko gostovanje na Frankfurtskem knjižnem sejmu Sloveniji prinese na dolgi rok?

Mladina 27.10.2023
Frankfurt po Frankfurtu. Frankfurtski knjižni sejem je v nedeljo zvečer zaprl vrata in s tem se je izteklo tudi častno gostovanje Slovenije na tej prireditvi, ki velja za najpomembnejši knjižni sejem na svetu. Potem ko so bile priprave na slovensko… »

Za nami Frankfurt, pred nami Bologna

Delo 25.10.2023
Slovenski avtorji se bodo še predstavljali na festivalih, knjižni sejem na Dunaju bo imel prav tako izjemno kakovosten slovenski program, pravi Katja Stergar. Z direktorico Javne agencije za knjigo Katjo Strgar smo ob zaključku slovenske predstavitve… »

Frankfurtski knjižni sejem / Slovenija Italiji predala naslov častne gostje

Mladina 23.10.2023
Slovesnost je minila v znamenju pozivov k strpnemu sobivanju in spoštovanju ter nadaljevanju kulturnih stikov med obema državama. Slovenija je včeraj na Frankfurtskem knjižnem sejmu (FKS) Italiji predala naslov častne gostje FKS. Slovesnost je minila… »

Frankfurt: dogodki dobro obiskani, trikotnik poezija, branje in filozofija pa dovolj raznolik

RTV Slovenija 23.10.2023
V Frankfurtu se je končalo častno gostovanje Slovenije na Frankfurtskem knjižnem sejmu, največji slovenski kulturni dogodek v tujini doslej. Slovenija je naziv predala Italiji, ki jo bo ta čast doletela prihodnje leto. Če smo ga zaradi preteklih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem