Frankfurt

Vuk Čosić in njegova Irena Wölle sta se “omastila” s Frankfurtskim knjižnim sejmom

Nova 24TV 11.11.2023
Levičarska aktivista Vuk Čosić in Irena Wölle. (Foto: Fb) Vuk Čosić in njegova partnerka Irena Wölle sta spet prišla na svoj račun. Za umetniško instalacijo in koordinacijo njene postavitve na Frankfurtskem knjižnem sejmu sta prejela 3200 evrov… »

Raziskovalci sveta ​

Dnevnik 11.11.2023
Davnega leta 1970 so se mestne oblasti Tangerhütteja v Vzhodni Nemčiji odločile, da bodo otroški vrtec poimenovale po Annelies Marie Frank, najslavnejši najstnici dvajsetega stoletja, judovski deklici iz Frankfurta in avtorici slavnega Dnevnika Ane… »

ECB kritično o slovenskem davku na bilančno vsoto bank

Delo 09.11.2023
Evropska centralna banka je finančnemu ministrstvu poslala mnenje o načrtovanem davku. V nadaljevanju preberite: Evropska centralna banka je slovenskemu finančnemu ministrstvu poslala mnenje o nameravani uvedbi davka na bilančno vsoto bank, s katerim… »

Slovenski književniki po Frankfurtu še na Dunaju

RTV Slovenija 08.11.2023
Na Dunajskem knjižnem sejmu, ki na sejmišču Messe Wien poteka do 12. novembra, bodo svoja dela predstavili tudi Maja Haderlap, Drago Jančar, Maja Kastelic, Žiga X Gombač, Mojca Kumerdej, Vinko Möderndorfer ter Zoran in Ivan Smiljanić. Po uspešni… »

Sprožen postopek proti trem nekdanjim funkcionarjem

RTV Slovenija 08.11.2023
Na deželnem sodišču v Frankfurtu se bo 4. marca začel sodni postopek proti trem nekdanjim vodilnim predstavnikom nemške nogometne zveze (DFB) v povezavi z domnevnimi finančnimi zlorabami na svetovnem prvenstvu, ki je bilo leta 2006 v Nemčiji. Po… »

Hitrost bi v centru mesta zdaj omejili na 20 km/h

Zurnal24 08.11.2023
Omejitev hitrosti vožnje na 30 kilometrov na uro je dobil še bolj radikalno sopotnico. Omejitev 20 kilometrov na uro bodo v začetku decembra najprej uvedli v okolici frankfurtske borze, potem pa jo bodo širili tudi na sosednje ulice v mestnem… »

Frankfurt: Kar štirje napadi z nožem v samo nekaj urah

Nova 24TV 07.11.2023
Fotografija je simbolična. (Foto: AFP) Iz Frankfurta v Nemčiji poročajo o kar štirih napadih z nožem v samo nekaj urah. Štiri osebe so bile v napadih ob konca tedna ranjene, tamkajšnja policija pa trenutno preiskuje dva primera poskusa umora. V… »

Prtljago prejeli z zamudo, od najmanjše do največje garderobe

Dnevnik 06.11.2023
Slovenska teniška reprezentanca je prve dni v Sevilli preživela bolj pestro, kot si je želela. »Vse je zelo pozitivno, vzdušje je super,« je včeraj dopoldan iz Seville, kjer bo od jutri do nedelje finale svetovne skupine pokala Billie Jean King… »

Letošnji Frankfurt po Frankfurtu je posvečen Slovencem v prevodih

RTV Slovenija 06.11.2023
V knjigarni Konzorcij so odprli 37. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Predstavljajo približno 4700 najboljših tujih knjig preteklega leta. Naslovna tema letošnjega Frankfurta po Frankfurtu je Slovenci v prevodih. Letošnji knjižni sejem v… »

Malce so pozabili na njih, a to jih le še dodatno motivira

SiolNET 06.11.2023
Slovensko žensko teniško reprezentanco jutri čaka prva tekma skupinskega dela zaključnega turnirja pokala BJK. Prve tekmice Slovenk na svetovnem prvenstvu v tenisu bodo lanske finalistke Avstralke. Za Slovenijo bo začela Kaja Juvan, kot druga pa bo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem