Izrael

Kratka zgodovina evropske militarizacije

Dnevnik pred 13 dnevi
Stockholmski inštitut za mirovne študije je te dni objavil podatke o obrambnih izdatkih za leto 2023. Svet je v te namene porabil nepredstavljiva dva bilijona dolarjev in pol, kar je največ v 60 letih, odkar zbirajo te podatke. Hkrati izvemo, da bodo… »

Na pogajanja v Kairo naj bi prispel direktor Cie. WHO: Gazi še vedno grozi lakota.

RTV Slovenija pred 13 dnevi
V egiptovsko prestolnico Kairo naj bi prispel direktor Cie William Burns in se udeležil pogovorov o vojni v Gazi, so dejali egiptovski viri iz varnostnih služb in letališča v Kairu. Hamas je potrdil, da bo delegacija v Kairo prispela v soboto. Egipt… »

Turčija zaradi vojne v Gazi ustavlja vso trgovino z Izraelom

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Dan po tem, ko je Izrael preprečil dostavo turške pomoči v Gazo iz zraka, je Turčija ustavila vso trgovino z Izraelom in kot razlog navedla poslabšanje humanitarnih razmer v palestinski enklavi. "Turčija bo dosledno in odločno izvajala nove ukrepe… »

WHO: Gazi kljub delnemu izboljšanju stanja še vedno grozi lakota

Delo pred 13 dnevi
WHO je sporočila, da so od marca v bolnišnice v Gazo pripeljali več kot 40 huje podhranjenih otrok, mlajših od pet let, z dodatnimi zdravstvenimi zapleti. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da Gazi še vedno grozi lakota… »

NASPROTOVANJE VOJNI V GAZI: Turčija prekinja trgovanje z Izraelom

Regional pred 13 dnevi
Turčija v znak nasprotovanja vojni v Gazi prekinja trgovanje z Izraelom, je v četrtek sporočilo pristojno ministrstvo. Ukrep bo odpravljen, ko izraelska vlada omogoči neprekinjen in zadosten tok pomoči v enklavo, so pojasnili v Ankari. Izrael je v… »

Fajon v Izrael in na Zahodni breg. Zavzema se za takojšnje premirje v Gazi.

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Zunanja ministrica Tanja Fajon bo v nedeljo že drugič od začetka vojne v Gazi obiskala Izrael in Zahodni breg. S predstavniki obeh strani bodo skupaj ocenili in raziskali možnosti v smeri razrešitve bližnjevzhodnega konflikta. Zunanja ministrica… »

Mladi za Palestino

Mladina pred 14 dnevi
Ameriške univerze so preplavili protestniki za svobodno Palestino. Številni ameriški študenti že od oktobra protestirajo zoper genocid, ki ga nad Palestinci izvaja Izrael: od ameriške vlade zahtevajo, naj se zavzame za prekinitev ognja v Gazi in… »

#video Blinken ponovno v Izraelu: »Hamas mora reči da«

Dnevnik pred 14 dnevi
Ameriški državni sekretar Antony Blinken je v sredo ob koncu svoje sedme turneje po Bližnjem vzhodu od 7. oktobra, ko je izbruhnila vojna med palestinskim gibanjem Hamas in Izraelom, pozval Hamas, naj sprejme načrt za premirje. Izrael je sicer… »

Hamas naj bi na predlog odgovoril "v zelo kratkem času", Izrael napoveduje ofenzivo na severu

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Medtem ko Hamas še preučuje predlog o prekinitvi ognja v Gazi, na katerega naj bi odgovoril "v zelo kratkem času", je ameriški državni sekretar Antony Blinken ponovil, da ZDA operacije v Rafi ne podpirajo. Izrael medtem napoveduje ofenzivo na severu… »

Hamas se bo kmalu odzval na izraelski predlog

Dnevnik pred 15 dnevi
Hamas se bo na izraelski predlog o prekinitvi ognja v Gazi odzval v zelo kratkem času, je napovedal predstavnik palestinske islamistične skupine. Hamas sicer vztraja pri trajni prekinitvi ognja v Gazi, kar pa Izrael zavrača. Hamas preučuje izraelski… »

Novice dneva »

Petrol v prvem četrtletju slabše kot lani: krivijo vlado

Finance.si pred 22 minutamiše 2 povezani

Kako prelisičiti nespečnost

Finance.si pred 46 minutamiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem