Izrael

Hamas naj bi na predlog odgovoril "v zelo kratkem času", Izrael napoveduje ofenzivo na severu

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Medtem ko Hamas še preučuje predlog o prekinitvi ognja v Gazi, na katerega naj bi odgovoril "v zelo kratkem času", je ameriški državni sekretar Antony Blinken ponovil, da ZDA operacije v Rafi ne podpirajo. Izrael medtem napoveduje ofenzivo na severu… »

Hamas se bo kmalu odzval na izraelski predlog

Dnevnik pred 15 dnevi
Hamas se bo na izraelski predlog o prekinitvi ognja v Gazi odzval v zelo kratkem času, je napovedal predstavnik palestinske islamistične skupine. Hamas sicer vztraja pri trajni prekinitvi ognja v Gazi, kar pa Izrael zavrača. Hamas preučuje izraelski… »

Hamas se bo kmalu odzval na izraelski predlog o prekinitvi ognja v Gazi

Delo pred 15 dnevi
Verjetna sporna točka ostaja umik Izraela z območja Gaze. Hamas se bo na izraelski predlog o prekinitvi ognja v Gazi odzval v zelo kratkem času, je danes napovedal predstavnik palestinske islamistične skupine. Hamas sicer vztraja pri trajni prekinitvi… »

V pediatrično bolnišnico v Trstu prepeljali osem hudo ranjenih otrok iz Gaze

RTV Slovenija pred 16 dnevi
V tržaško pediatrično bolnišnico so pripeljali osem hudo ranjenih palestinskih otrok iz Gaze. V prvi taki humanitarni akciji od začetka vojne med Izraelom in Hamasom je sodelovalo več evropskih držav. V vojni so nekateri otroci izgubili družino in… »

Netanjahu: Vstop v Rafo z dogovorom ali brez njega. Blinken: Zdaj je na potezi Hamas.

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Hamas se še ni odzval na izraelski predlog o prekinitvi spopadov. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je medtem dejal, da bodo ofenzivo na Rafo izvedli v vsakem primeru, čeprav pri ZN-u opozarjajo, da bi to pomenilo "nevzdržno eskalacijo"… »

Nemčija bo Izraelu še naprej izvažala orožje

Dnevnik pred 16 dnevi
Meddržavno sodišče v Haagu (ICJ) je danes zavrnilo zahtevo Nikaragve po uvedbi izrednih ukrepov proti Nemčiji zaradi dobave orožja Izraelu, češ da »okoliščine niso takšne«, da bi državo lahko obtožili kršitve konvencije o genocidu. S tem je… »

Meddržavno sodišče od Nemčije ni zahtevalo, da prekine izvoz orožja v Izrael

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Meddržavno sodišče (ICJ) je odločilo, da ne bo izdalo začasne odredbe, s katero bi Nemčiji ukazalo, da mora Izraelu nehati prodajati orožje. Meddržavno sodišče od 1. marca odloča o tožbi Nikaragve proti Nemčiji zaradi domnevnega sodelovanja… »

Poklukar o podaljšanju nadzora na meji s Hrvaško: Ne kaže na pozitivno rešitev

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Odločitev o tem, ali bo Slovenija podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko, bo znana v prihodnjih dneh, je dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Pri tem je opozoril, da so se razmere na Bližnjem vzhodu od uvedbe nadzora še poslabšale… »

Propalestinski protestniki so na univerzi Columbia zasedli stavbo fakultete

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Protestniki na univerzi Columbia v New Yorku so zasedli fakultetno stavbo Hamilton Hall in se vanjo zabarikadirali. Univerza je izključila nekaj študentov, ki niso zapustili protestnega tabora na univerzitetnem kampusu. Na desetine študentov na… »

BO SLOVENIJA PODALJŠALA NADZOR NA MEJAH? Poklukar opozarja, da so se razmere na Bližnjem vzhodu še poslabšale

Regional pred 16 dnevi
Odločitev o tem, ali bo Slovenija podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko, bo znana v prihodnjih dneh, je danes v Gentu dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Pri tem je opozoril, da so se razmere na Bližnjem vzhodu od oktobra, ko je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem