Izrael

BO SLOVENIJA PODALJŠALA NADZOR NA MEJAH? Poklukar opozarja, da so se razmere na Bližnjem vzhodu še poslabšale

Regional pred 17 dnevi
Odločitev o tem, ali bo Slovenija podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko, bo znana v prihodnjih dneh, je danes v Gentu dejal notranji minister Boštjan Poklukar. Pri tem je opozoril, da so se razmere na Bližnjem vzhodu od oktobra, ko je… »

Izrael skrbijo morebitni ICC-jevi nalogi za aretacijo zaradi vojnih zločinov in genocida

RTV Slovenija pred 17 dnevi
Izrael skrbi, da bi se Mednarodno kazensko sodišče (ICC) lahko pripravljalo, da zaradi vojnih zločinov v Gazi izda naloge za aretacijo izraelskih vladnih predstavnikov. ICC, ki lahko proti posameznikom vloži obtožnice zaradi vojnih zločinov… »

Bidnovo žongliranje za mir na Bližnjem vzhodu

Delo pred 17 dnevi
Izrael naj bi bil pripravljen na prekinitev ognja v Gazi ob izpustitvi 33 talcev, ki jih je 7. oktobra lani zajel Hamas. V nadaljevanju preberite: Ameriški predsednik Joe Biden je izraelskemu premieru Benjaminu Netanjahuju v nedeljskem pogovoru »ponovil… »

Gaza: Ofenziva ali rešitev talcev

Dnevnik pred 18 dnevi
Zdi se, da se bo nekaj zgodilo zelo kmalu: ali bosta Hamas in Izrael vendarle dosegla dogovor o nekakšni prekinitvi ognja in izpustitvi talcev, ali pa se bo začela ofenziva na Rafo. Na več koncih Bližnjega vzhoda bodo danes iskali diplomatski preboj… »

Načelnost, doslednost, pravičnost, enaki standardi… kaj je že to?

Dnevnik pred 18 dnevi
A si res ne upamo, vsaj enkrat, uporabiti iste vatle pri dveh zadevah, ki sta si skorajda zrcalno podobni? Recimo najnovejši daj-dam med Izraelom in Iranom. Pa gremo po vrsti: 1. aprila Izrael napade z bojnimi letali iranski konzulat v Damasku, pobije… »

Hamas napovedal udeležbo na pogajanjih, izraelski predlog še preučuje

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Potem ko je izraelski zunanji minister Izrael Kac v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive v Rafi, če bo sklenjen dogovor s palestinskim gibanjem Hamas o izpustitvi talcev, je Hamas neuradno napovedal udeležbo na pogajanjih. Delegacija… »

Izrael omenja možnost preložitve ofenzive na Rafo, če bo Hamas izpustil talce

Dnevnik pred 19 dnevi
Izraelski zunanji minister Izrael Kac je v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive na Rafo, če bo sklenjen dogovor s palestinskim islamističnim gibanjem Hamas o izpustitvi talcev. Hamas je sporočil, da izraelski predlog preučujejo, v… »

Izrael omenja možnost preložitve ofenzive na Rafo v primeru dogovora s Hamasom

Delo pred 19 dnevi
Hamas je sporočil, da izraelski predlog preučujejo, v soboto je objavil tudi nov video posnetek, na katerem so talci, ki jih zadržujejo v Gazi. Izraelski zunanji minister Izrael Kac je v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive na Rafo… »

Na muhi umetne inteligence

Delo pred 19 dnevi
Strahovi glede militarizacije strojnega učenja se nezadržno uresničujejo, toda v skrajno banalnih različicah. V nadaljevanju preberite: Tretjega aprila sta izraelska medija +972 Magazine in Local Call prišla na dan s pričevanji najmanj šestih… »

Hamas preučuje najnovejši izraelski predlog za prekinitev ognja

Dnevnik pred 20 dnevi
Palestinsko islamistično gibanje Hamas preučuje najnovejši predlog Izraela za prekinitev ognja na območju Gaze, je danes sporočil namestnik vodje političnega krila Hamasa v Gazi. Kot je pojasnil, je izraelski predlog odgovor na predlog, ki ga je… »

Novice dneva »

Kakšna prihodnost čaka slovensko podjetništvo

Finance.si pred eno uroše 1 povezana

Petrol v prvem četrtletju slabše kot lani: krivijo vlado

Finance.si pred dvema uramaše 2 povezani

Kako naj poslovnež prelisiči nespečnost

Finance.si pred dvema uramaše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem