Kina

Kino v parku: Ustvarjalna delavnica izdelovanja mušketirskih mečev

Domžalec 28.06.2023
V Češminov park prihaja Kino v parku, kjer si bo ob koncih tedna med 29. junijem in 15. julijem na filmskem platnu na prostem, pod milim nebom, brezplačno možno ogledati izbrane poletne filme. Poleg tega bodo organizatorji priredili tudi tematske… »

Blizu v režiji Belgijca Lukasa Dhonta evropska filmska nagrada občinstva lux

SiolNET 27.06.2023
Belgijsko-nizozemsko-francoski film Blizu o prijateljstvu med odraščajočima fantoma v režiji Belgijca Lukasa Dhonta je letošnji dobitnik evropske filmske nagrade občinstva lux. Film Blizu prinaša rahločutno in presunljivo zgodbo o prijateljstvu in… »

Goriško poletje s prepletom doslej samostojnih festivalov in dogodkov v okviru EPK-ja

RTV Slovenija 21.06.2023
Goriško poletje, preplet različnih prireditev, bo med 21. junijem in 1. septembrom znova povezovalo Novo Gorico in nekatera podeželska prizorišča. V tokratno dogajanje sta vključena tudi festival Glasbe sveta in Letni kino Silvana Furlana. Dogajanje… »

Tudi to poletje v Češminov park prihaja Kino v parku

Domžalec 20.06.2023
Ljubitelji filmskih projekcij lepo vabljeni med 29. junijem in 15. julijem 2023 v Češminov park v Domžale, kjer si boste lahko ob koncih tedna (četrtek, petek, sobota) na prostem brezplačno ogledali izbrane filme. V tokratni izbor projekcij so se… »

Poletje ’91 – nov in neobremenjen vpogled v duh časa in vsakdanjika prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine

Domžalec 20.06.2023
Izpod režijske taktirke Žige Virca dokumentarni film Poletje ’91 prikazuje kolaž domačih posnetkov, s tem pa drugačno Slovenijo osamosvojitvenega leta. Dokumentarni film Poletje ’91 je nastal z obsežno iskalno akcijo, v kateri so prebivalce… »

Vrnitev Batmana in uravnoteženega humorja

SiolNET 17.06.2023
Stripovska ZF-pustolovščina z divjo akcijo in poplavo Batmanov je zaključna salva filmskega vesolja junakov založbe DC, preden bomo čez dve leti dobili povsem novega Supermana. Flash je eden njihovih boljših stripovskih filmov zadnjih let, z… »

Osrednje zlato jabolko festivala Krafft za igralsko zasedbo iranskega filma Leilini bratje

RTV Slovenija 17.06.2023
V novem kranjskem mestnem kinu so podelili zlata jabolka, s čimer se je sklenil Kranjski igralski filmski festival Krafft. Glavno nagrado tretje festivalske izvedbe je prejela igralska zasedba iranskega filma Leilini bratje režiserja Saeeda Roustaeeja… »

Slovesen zaključek Kraffta

Zurnal24 17.06.2023
Danes, 17. junija, se končuje Kranjski filmski festival (Krafft). Od 10. ure naprej poteka v stolpu Škrlovec sejem oblačil iz druge roke slovenskih igralcev in igralk, prav tako ob 10. uri se je v Layerjevi hiši začela še zadnja delavnica na temo… »

Nemčija zagnala projekt kulturne izkaznice, da bi mladi lažje dostopali do kulture

RTV Slovenija 16.06.2023
Po francoskem zgledu je Nemčija ta teden zagnala pilotni projekt kulturne izkaznice za mlade. Gre za novo obliko javnega financiranja kulture, kjer skušajo povezati tako ponudnike kulture kot uporabnike, pravijo na nemškem ministrstvu za kulturo… »

Turški gastarbajterji, Cesaria Evora in kitajski krščanski zbor muzicirajo na Kinodvorišču

RTV Slovenija 15.06.2023
Letni kino v atriju Slovenskih železnic Kinodvorišče, ki so ga odprli prejšnji teden, tudi letos ponuja izbrane glasbene dokumentarce iz cikla Druga godba v Kinodvoru. Cikel so v mestnem kinu v sodelovanju s festivalom Druga godba prvič predstavili… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem