Kina

Kino Otok: Gledalce spodbujajo h gledanju onkraj poznanega

Dnevnik 01.06.2023
Med 7. in 11. junijem se bo v Izoli odvila 19. edicija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki v središče programa že tradicionalno postavlja svetovni in evropski avtorski film. Festival je z retrospektivo bengalskega režiserja… »

Kino Otok letos s 120 filmi

Primorske 30.05.2023
Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema bo v 19. izvedbi ponudil 120 filmov. Glavnina dogajanja bo med 7. in 11. junijem v Izoli, projekcije in srečanja s filmskimi ustvarjalci pa bodo v maju in juniju potekale še v Slovenski kinoteki in… »

Kino Otok letos s 120 filmi

Primorske 30.05.2023
Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema bo v 19. izvedbi ponudil 120 filmov. Glavnina dogajanja bo med 7. in 11. junijem v Izoli, projekcije in srečanja s filmskimi ustvarjalci pa bodo v maju in juniju potekale še v Slovenski kinoteki in… »

Umrl je avstrijski igralec Peter Simonischek

Delo 30.05.2023
Leta 2016 je z dramo Toni Erdmann režiserke Maren Ade dosegel vrhunec filmske kariere. Svetovna javnost si ga je najbolj zapomnila kot Tonija Erdmanna, čeprav je v svoji karieri nanizal celo vrsto prepoznavnih vlog. Avstrijski igralec Peter Simonischek… »

Umrl avstrijski igralec in večkratni Slehernik Peter Simonischek

SiolNET 30.05.2023
Umrl je avstrijski igralec Peter Simonischek, eden od ljubljencev občinstva v kinu, na gledaliških odrih in televiziji. Star je bil 76 let, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Bil je redni član dunajskega Burgtheatra, večkrat je nastopil tudi na… »

Odraščanje v družini, kjer je mati cenzurirala preteklost, oče pa sanjal o drugačni prihodnosti

RTV Slovenija 29.05.2023
V Kinu Šiška bo danes projekcija filma Rentgenska slika družine, avtobiografskega dokumentarca, v katerem iranska režiserka Firouzeh Khosrovani pripoveduje o svoji družini in domu v Teheranu, prek tega pa o premikih v sodobni iranski družbi. Film… »

Film tedna / Rentgenska slika družine

Mladina 27.05.2023
Film iranske režiserke Firouzeh Khosrovani, ki skozi fotografije, arhivske posnetke in pisma z nami deli osebno zgodbo svojih staršev. V Kinu Šiška bo 29. maja ob 19. uri projekcija dokumentarnega filma Rentgenska slika družine iranske režiserke… »

TV namigi: Otroci Sonca: Azteki, Zloglasni par in Gospod Jones

Delo 25.05.2023
Začenja se serija o Aztekih, Inkih in Majih, na Kinu bo prvič film o paru, ki se za slavo poda v kriminal. Zvečer film o grozljivem genocidu nad Ukrajinci. Četrtek, 25. maja Otroci Sonca: Azteki (Premiera): TV SLO 1 ob 21.00 Söhne der Sonne - Maya… »

#intervju Vieux Farka Touré, glasbenik: Politična stranka malijskih glasbenikov so njihove kitare

Dnevnik 25.05.2023
V okviru 39. festivala Druga Godba se bo v soboto v Kinu Šiška predstavil malijski glasbenik Vieux Farka Touré. Kljub mladosti je dosegel že veliko glasbeno prepoznavnost. Svojo glasbo črpa iz songhojske kulturnega izročila iz Republike Mali. Vieux… »

Častno srce Sarajeva tokrat utripa v ritmu Marka Cousinsa

RTV Slovenija 16.05.2023
Na 29. sarajevskem filmskem festivalu bodo gostili režiserja in pisca Marka Cousinsa, ki je obenem letošnji prejemnik častnega srca Sarajeva za prispevek k filmski umetnosti. To ne bo njegovo prvo srečanje z mestom – Sarajevo je prvič obiskal v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem