Kina

Video: Po koncu filma Barbie sta si obiskovalki kina skočili v lase

Zurnal24 26.07.2023
Tako sta si skočili v lase. Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek iz kina v Braziliji, na katerem sta se dve ženski po koncu predvajanja uspešnice Barbie začeli prepirati in se nato stepli. Ena izmed njiju je v kino prišla z otrokom, ki je… »

Kamfest 2023 že dvajsetič

Gorenjski glas 25.07.2023
Med 4. in 12. avgustom bo Kamnik ponovno gostil priljubljeni, tokrat že dvajseti poletni festival Kamfest. Kamnik – Kamfest je devetdnevni poletni kulturni festival, večinoma umeščen v staro mestno jedro Kamnika, nekateri dogodki pa so svoje mesto… »

Odstavili kitajskega zunanjega ministra Kin Ganga

SiolNET 25.07.2023
Kitajskega zunanjega ministra Kin Ganga so po poročanju državnih medijev danes odstavili. Razloga za njegovo odstavitev niso navedli, poročali pa so, da ga bo na položaju nasledil najvišji kitajski diplomat Vang Dži. Kina so sicer odstavili po tem… »

Kino pod Alpami in okusi Prlekije

Gorenjski glas 25.07.2023
V Kranju se je nedavno oglasila prikolica z ulično prehrano, v kateri sodobne prleške okuse kreira Aleš Žganjar. Deluje pod imenom Iskreno gostinstvo. Sodobna prleška kulinarika, ki se je v Kranju ustavila prvič, bi verjetno doživela precej boljši… »

Zaposleni na RTVS bodo volili delavskega direktorja

SiolNET 25.07.2023
V upravi Radiotelevizije Slovenija (RTVS) po noveli zakona o RTVS manjka le še delavski direktor. Zaposleni ga bodo morda izvolili že v današnjem prvem krogu. Kandidati so voditeljica TV Dnevnika Jasmina Jamnik, športna novinarja Urban Laurenčič in… »

Sto let od izida ene najvplivnejših knjig o arhitekturi

RTV Slovenija 22.07.2023
Anekdota se ne navezuje na okroglo obletnico, je pa zanimiva in zabavna: leta 1935 je Le Corbusier prvič prišel v ZDA in menda (zgodovinski viri so dokaj nezanesljivi) izjavil, da so nebotičniki na Manhattnu premajhni. Le Corbusier oziroma izvirno… »

Živeti umetnost

Mladina 21.07.2023
Marko K. Gavez je ilustrator, grafitar, ustvarjalec zinov in slikar, ki kljub mladosti že leta pomembno soustvarja domače, zlasti neodvisno umetniško prizorišče. Če pogosto obiskujete koncerte, živite v ljubljanski Šiški ali ste preprosto na… »

Režiser Nolan: Oppenheimer opozorilo svetu glede umetne inteligence

SiolNET 20.07.2023
Zgodba o izumu atomske bombe, o kateri govori novi film Oppenheimer, je opozorilo svetu, v katerem vedno večjo vlogo dobiva umetna inteligenca, je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP povedal režiser filma Christopher Nolan. V Sloveniji je… »

Biftek za moške, »župa« za ženske

Gorenjski glas 20.07.2023
S sklopom prireditev, ki so jih združili pod naslovom 50 pomladi filma Cvetje v jeseni, so se tudi v Turističnem društvu (TD) Stari vrh pridružili praznovanju Tavčarjevega leta, ki ga je vlada razglasila ob stoti obletnici smrti pisatelja, odvetnika… »

Imenovana nova člana uprave Radiotelevizije Slovenija

Mladina 20.07.2023
Uprava bo začela mandat, ko bo imenovan tudi delavski direktor. Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je za dva člana uprave na predlog predsednika uprave Zvezdana Martiča imenoval direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma in Andreja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem