Kina

Borut Pahor po katrci spet v fičku #foto

SiolNET 11.07.2023
V Ljubljani je bila v ponedeljek velika premiera filma Misija: Nemogoče – Maščevanje, 1. del. Premiere v Sloveniji se je poleg nekaterih drugih znanih obrazov udeležil nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor, ki si je podrobno ogledoval tam… »

Misija: Nemogoče: Franšiza Toma Cruisa – franšiza, ki postaja vse boljša

Dnevnik 11.07.2023
Ta teden v kino pri nas na redni spored prihaja sedma Misija: Nemogoče – Maščevanje, prvi del, nadaljevanje pa na velika platna predvidoma naslednje poletje. Franšiza je v treh desetletjih zamenjala pet režiserjev, ne pa tudi glavnega igralca. Tom… »

Kandidati za predsednika uprave RTVS danes pred razpisno komisijo

Dnevnik 10.07.2023
Razpisna komisija bo danes opravila pogovore s kandidati za predsednika štiričlanske uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS), ki izpolnjujejo pogoje po razpisu iz 9. junija. To so Zvezdan Martič, Rajko Gerič, Simon Kardum in Miha Krišelj. Svetu… »

Mestni trg kot kino na prostem: animacije za male in velike

RTV Slovenija 10.07.2023
Na pol poti do naslednjega festivala Animateka, ki se odvija v decembru, se bodo na platnih Poletne Animateke zvrstili izbor najboljših slovenskih animacij zadnjih let, otroški program Zeleni Slon ter animirani celovečerec Tudi miši gredo v nebesa. S… »

V četrtek začetek kina pod zvezdami

Dnevnik 09.07.2023
Od 13. julija do 5. avgusta si bodo ljubitelji filmov na dvorišču ljubljanskega gradu ponovno lahko ogledali filmske predstave na prostem. Javni zavod Kinodvor bo letošnjo prireditev Film pod zvezdami odprl s filmom Jezdeca v četrtek ob 21.30. V… »

TV namigi: Lego film 2, Katastrofa na horizontu in Portret

Delo 09.07.2023
Nadaljevanje filma z Lego junaki, zgodba o katastrofi v Mehiškem zalivu leta 2010, slikarki pa grofičina hčerka noče pozirati za portret. Nedelja, 9. julija Lego film 2: kino ob 16.05 Vikendova ocena: 5 (od 5) The Lego Movie 2. ZDA, 2019. Režija… »

Igralska srenja se v Divači pokloni karieri Janeza Hočevarja - Rifleta

RTV Slovenija 07.07.2023
Na borjaču Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači Slovenska kinoteka pripravlja stanovski Poklon Janezu Hočevarju. Igralec je najbolj prepoznaven po komičnih vlogah in duhovitih nastopih na televiziji, ki jih pooseblja njegov vzdevek - Rifle… »

Art Stays na Ptuju: najstarejše slovensko mesto postane meka sodobne umetnosti

RTV Slovenija 06.07.2023
Na Ptuju se z odprtji razstav in džezovskim koncertom začenja uvodni vikend 21. festivala sodobne umetnosti Art Stays. Ta v najstarejše mesto privabi raznoliko produkcijo domačih in tujih umetnikov; njihova dela bodo razstavljena do 10. septembra… »

POTUJOČI KINO TUDI LETOS PO SLOVENSKI ISTRI: Prinaša ogled petih filmov na prostem, prvega že nocoj v Kubedu

Regional 05.07.2023
V Kubedu se bo drevi začel niz javnega predvajanja filmov Kino Istra. Pri Kubejskem gradu bo brezplačno na ogled film španskega režiserja Roberta Buesa Milosti polni. Prihodnje tri tedne bodo ob sredah projekcije na študentski plaži v Ankaranu… »

Césaria Évora

RTV Slovenija 04.07.2023
V okviru festivala Druga godba si lahko v Kinodvorovem Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic, ogledate dokumentarec Ane Sofie Fonsece o izjemni pevki Cesarii Évori. Film si je prislužil nagrado občinstva na festivalu IndieLisboa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem