Kina

Festival gorniškega filma s sedemnajsto izvedbo

RTV Slovenija 13.02.2023
Festival gorniškega filma bo vnovič predstavljal najnovejšo svetovno gorniško filmsko produkcijo. V štirih kategorijah napovedujejo 29 filmov domače in tuje produkcije. Začenjajo nocoj s projekcijo filma Ena za reko: Zgodba Save, festival pa bo… »

Laibachov vodnik po glasbeni galaksiji

Primorske 13.02.2023
Po odmevni evropski turneji, ki nosi naslov Love Is Still Alive, se slovenska retroavantgardna zasedba Laibach vrača na slovenske odre. 21. aprila bodo namreč nastopili v ljubljanskem Kinu Šiška. LJUBLJANA > Za največjim slovenskim kulturnim izvozom… »

Hugh Jackman: mišic niso napihnili steroidi, ampak piščanci

Slovenske novice 11.02.2023
V pripravah na vlogo proučeval napačno žival. V kino prihaja Deadpool 3, znova bo igral tudi Wolverina. Možati volkodlak Wolverine v megauspešni filmski franšizi Možje X je Hugha Jackmana izstrelil med zvezde. Avstralski igralec je navdušil z… »

Občina Domžale glavna pokroviteljica Festivala gorniškega filma

Domžalec 11.02.2023
Med ponedeljkom, 13. februarjem 2023, in soboto, 18. februarjem 2023, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Linhartovi dvorani v Radovljici in Kinu Metropol v Celju potekal 17. Festival gorniškega film. Mag. Renata Kosec, županja… »

Kritika: Avtoportret brezkompromisnega samotarja

Dnevnik 11.02.2023
Eden najbolj prepoznavnih obrazov punk rock scene 80. in 90. let Henry Rollins, ki je v torek nastopil v razprodani dvorani Kina Šiške, bo prihodnji teden dopolnil 62 let. Še vedno je v formi ameriškega marinca in redno nastopa, le da je že pred… »

Festival bo povezal alpiniste in plezalce

Dnevnik 11.02.2023
Od ponedeljka do sobote bo na štirih lokacijah po Sloveniji potekal že 17. festival gorniškega filma. Poleg Kina Metropol v Celju bodo festival gostili še Cankarjev dom v Ljubljani, Mestni kino Domžale in Linhartova dvorana v Radovljici. V vseh teh… »

Erotika se vrača v bivši kino Sloga, nekoč veliko ljubljansko atrakcijo

SiolNET 10.02.2023
V ljubljanskem Kinodvoru letos že desetič oživljajo duh kina Sloga, ki je domoval v istih prostorih in daleč naokoli slovel kot zavetje ljubiteljev erotičnih in pornografskih filmov. V Kinodvoru, ljubljanskem mestnem kinu, letos praznujejo jubilejno… »

Od nežnih namigov do trde erotike: tradicionalni poklon legendarnemu Kinu Sloga

RTV Slovenija 10.02.2023
Z ikonično komedijo 10, v kateri se z življenjem nezadovoljni Dudley Moore zagleda v "čisto desetko", ki jo igra Bo Derek, se v ljubljanskem Kinodvoru nocoj začenja program Kinosloga. Retrosex. Z nočjo erotičnega filma se v mestnem kinu deseto leto… »

Prvak novega vala romunskih režiserjev Cristian Mungiu v gosteh na premieri filma MRI

RTV Slovenija 09.02.2023
V Ljubljano prihaja režiser in scenarist Cristian Mungiu, večkrat nagrajeni prvak novega vala romunskih režiserjev. Po premieri njegovega film MRI v Kinodvoru se bo z njim pogovarjal programski vodja tega mestnega kina Koen Van Daele. Premiera filma v… »

Tudi kino bo ta dan brezplačen

Zurnal24 07.02.2023
Za slovenski kulturni praznik, 8. februarja, javni zavodi in številne nevladne organizacije s področja kulture pripravljajo raznolik program za vse generacije. Ob osrednjem slovenskem kulturnem prazniku bodo muzeji, galerije in ostale kulturne ustanove… »

Novice dneva »

V BiH zaplet s številom žrtev poplav

Zurnal24 pred dvema uramaše 3 povezane

Ljubljana: vohljala je za zdravjem pacientke

Zurnal24 pred eno uroše 2 povezani

Izgubljamo boj proti organiziranemu kriminalu

Zurnal24 pred dvema uramaše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem