Kina

V galeriji Kina Šiške zacveti travnik v naravni velikosti

RTV Slovenija 16.01.2023
David Kucler in Petja Kocet, umetnika mlajše generacije, sta v galerijskem prostoru v naravnem merilu reproducirala dve travniški zaplati: na ta način bi rada pri gledalcu spodbudila drugačno doživljanje žive narave in njenih raznolikih form. V Kinu… »

Uroš Perić: Nisem si drznil pomisliti, da sem dober (FOTO)

Slovenske novice 15.01.2023
45-letni Celjan Uroš Perić je izvrsten in edinstven glasbenik, vrhunski pianist in umetnik v pravem pomenu besede. Ljubezen do glasbe ga je v skoraj dveh desetletjih izjemne kariere ponesla na različne konce sveta, s svojimi odličnimi interpretacijami… »

Cameron: Uspeh Avatarja 2 dokaz o ponovnem zanimanju za kino po pandemiji

Dnevnik 14.01.2023
Velik uspeh drugega dela filma Avatar: Pot vode, ki se na blagajnah po svetu približuje dvema milijardama dolarjev prihodkov, kaže, da je zanimanje za filme po pandemiji covida-19 spet v vzponu, je ocenil kanadski režiser James Cameron. »Po enem letu… »

V Domžalah dočakali premiero filma Dedek gre na jug

Domžalec 14.01.2023
V petek, 13. januarja 2023, so tudi v Mestnem kinu v Domžalah dočakali težko pričakovano premiero slovenskega filma iz žanra komedije »Dedek gre na jug«. Gledalci so v nabito polni dvorani film in filmsko ekipo nagradili z bučnim aplavzom. Za… »

Današnji obraz fašizma se bo pokazal na odru

Dnevnik 13.01.2023
Prihodnji teden v torek bo v Kinu Šiška velika premiera predstave Strah in beda tretjega rajha v koprodukciji s Slovenskim mladinskim gledališčem (SMG). Ustvarjalci so se na podlagi tekstov Bertolda Brechta ukvarjali s tem, zakaj danes nekatere ljudi… »

Cineplexx končno dobil uporabno dovoljenje

Dnevnik 13.01.2023
Čeprav si je v kinodvoranah Supernove Ljubljana Rudnik filme mogoče ogledati že od lanskega maja, je uporabno dovoljenje za tamkajšnje kinodvorane lastnica objekta dobila šele minuli december. V kinodvoranah, ki jih Cineplexx v nakupovalnem… »

Kaj prinaša vikend?

Spodnje Podravje 12.01.2023
PETEK, 13. JANUAR Ob 16. uri, Mestni kino Ptuj: ENKRATNI MARE Ob 17. uri, dvorana GŠ Karol Pahor Ptuj: ANSAMBEL SAKSOFONOV 96 Ob 17. uri, Mestni kino Ptuj, mala dvorana: FARAON, DIVJAK IN PRINCESA Ob 17.30, Mestni kino Ptuj: FABELMANOVI Ob 19. uri… »

K sodelovanju vabimo: GARDEROBER (M/Ž)

24ur 11.01.2023
Podjetje PRO PLUS v svojo dinamično in raznoliko ekipo z veseljem sprejme nove navdušence, ki svojo prihodnost vidijo v medijskem svetu. PRO PLUS je vodilna multimedijska hiša na televizijskem in internetnem področju v Sloveniji. Poleg televizijskih… »

Travnik v naravnem merilu reproduciran v galeriji

Mladina 11.01.2023
Razstava Davida Kuclerja in Petje Koceta kot drugačno doživljanje obstoječe žive krajine in njenih form. V Kinu Šiška bodo 16. januarja ob 18. uri odprli razstavo Davida Kuclerja in Petje Koceta, ki bosta predstavila velikoformatni deli Travnik… »

Pustni čas in pustna maska v fotografiji

Domžalec 11.01.2023
Kurent je obiskal odprtje fotografske razstave v Kulturnem domu Radomlje. Najbolj znan in občudovan je strašljivi prijaznež – kurent, ki strašansko dobro prežene zimo, ki je letos malo zatajila … Biti kurent je ponos, to ni samo kostum ampak… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem