Lasta

Nadzor javnih financ: komisija DZ pozvala Furs k natančnemu pregledu Golobovega podjetja Star Solar

Dnevnik 20.03.2024
Komisija DZ za nadzor javnih financ je danes sklenila, da bo bo Finančno upravo RS (Furs) pozvala k natančnemu pregledu poslovanja podjetja Star Solar v lasti premierja Roberta Goloba. Člani komisije so tudi sklenili, da bo k prednostni obravnavi… »

Deset sončnih elektrarn čaka na priklop

Dnevnik 20.03.2024
Trojica partnerjev, ki jim je Mestna občina Ljubljana zaupala ureditev sončnih elektrarn na površinah in objektih v lasti občine, je že zgradila deset od 51 načrtovanih elektrarn. Elektrarna bo tudi na strehi kopališča Ilirija. Potem ko je Mestna… »

Zakonca Šuštar odpisala dolgove in spet postala lastnika Marinbluja

Necenzurirano 19.03.2024
Po aferi z izkoriščanjem delavcev sta zakonca Šuštar prepričala upnike, naj njunemu podjetju odpišejo za več milijonov evrov dolgov. Pri tem so jima šle na roko tudi luknje v stečajni zakonodaji. Za več kot pet milijonov evrov dolgov Začasni… »

Ruševine Miloševićevega režima v središču Beograda bodo Srbi predali Američanom

Necenzurirano 19.03.2024
Srbska vlada namerava predati zdaj že kultne ruševine generalštaba jugoslovanske vojske v središču Beograda ameriškim offshore podjetjem, najprej za 99 let v najem. Srbski minister za gradbeništvo, promet in infrastrukturo Goran Vesić ima… »

Luka Koper načrtuje logistični center v Beltincih

Dnevnik 18.03.2024
Pomurski župani so se na seji sveta regije seznanili z namero Luke Koper, da v Beltincih postavi mednarodni logistični center. Župani so namero podprli, logistični center pa naj bi zaživel v naslednjih petih letih. Center naj bi zrasel med… »

SpaceX v tajnem programu za ameriško vlado gradi "najzmogljivejši vesoljski vohunski sistem"

RTV Slovenija 17.03.2024
Podjetje SpaceX ameriškega milijarderja Elona Muska v skladu s tajno pogodbo gradi mrežo več sto vohunskih satelitov za ameriško obveščevalno agencijo, s čimer bi se močno izboljšala sposobnost ZDA pri odkrivanju morebitnih tarč po svetu. Po… »

Indijska vojska osvobodila ugrabljeno ladjo in rešila vse člane posadke

RTV Slovenija 17.03.2024
Indijska mornarica je ob pomoči pripadnikov posebnih enot v soboto osvobodila tovorno ladjo v bolgarski lasti, ki so jo lani decembra ugrabili somalijski pirati, in rešila vseh 17 članov posadke. Kot je sporočila indijska mornarica, so ladjo MV Ruen… »

Spretni tatovi odnesli za več kot milijon vrednih dragocenosti iz muzeja ob Gardskem jezeru

RTV Slovenija 17.03.2024
Skoraj 50 dragocenosti, vključno z zlatimi skulpturami in nakitom, katerih vrednost je ocenjena na 1,2 milijona evrov, je bilo ukradenih iz muzeja ob Gardskem jezeru v severni Italiji. Dolgoprstneži so z razstave odnesli vse z izjemo enega eksponata… »

To je že 20 let prepovedano, pa se še kar dogaja. Pri nas!

Zurnal24 17.03.2024
Reševanje slovenskih medvedov v zasebni lasti je že lansko poletje predvsem med njihovimi lastniki vzbudilo buren odziv. Bo nevladnim organizacijam tokrat uspelo s peticijo? Čeprav je po slovenski zakonodaji od leta 2004 prepovedano zadrževati… »

Pravica do sovražne propagande

Delo 14.03.2024
Predstavniški dom od kitajskega lastnika tiktoka zahteva prodajo, sicer bo ob potrditvi zakona sledila prepoved. V nadaljevanju preberite: Na tiktoku je 27-letna Newyorčanka nedavno zagotavljala, da bo vaša simpatija vedno mislila na vas. Namig: preden… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem