Lasta

Po padcu zvezdnikov v Baskiji številka ena ostaja v lasti Pogačarja

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Postranska zgodba nesrečnega padca treh favoritov na Dirki po Baskiji je, da lahko Tadej Pogačar sam odloča, ali bo ohranil rekordni niz na prvem mestu UCI-lestvice. Na dirki Liège–Bastogne–Liège mora biti Pogačar v nedeljo, 21. aprila, vsaj… »

V Murski Soboti jim je dovolj brezplačnih državnih najemnikov

Dnevnik pred 27 dnevi
Upravna enota ima v Murski soboti prostore v stavbi, ki je v občinski lasti. Ker država za prostore občini praktično ne plačuje, se je murskosoboški župan Damjan Anželj odločil, da bo občina del stavbe, v kateri ima prostore tudi upravna enota… »

Redka priložnost za premožne zbiralce: Na dražbo gre zgodnje Tizianovo delo

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Že dolgo se na trgu umetnin ni pojavilo kakšno delo beneškega renesančnega slikarja Tiziana. Julija bo hiša Christie's na dražbi ponujala mojstrovo zgodnje delo Počitek v Egiptu. Vrednost slike, ki je od nastanka v 16. stoletju zamenjala številne… »

Stabilne kovance uporabljajo tudi kot nadomestilo za ameriške dolarje

Delo pred 30 dnevi
Več kot polovica stabilnih kovancev je v lasti velkih vlagateljev. V nadaljevanju preberite: Stabilni kovanci so v zadnjih letih postali ena izmed ključnih komponent digitalnega gospodarstva. Njihova osnovna značilnost je, da so kripto žetoni, ki so z… »

Država zahteva stečaj T-2

Necenzurirano pred 30 dnevi
Po zastoju v pogajanjih o poplačilu dolga je Slovenski državni holding (SDH) na sodišče vložil predlog za stečaj telekomunikacijskega operaterja v lasti Jurija Krča. Lobisti skušali zbližati stališča, a neuspešno T-2: Predlog za stečaj je… »

Uvodnik / Interesi

Mladina pred 31 dnevi
Redko dobimo sleherniki neposreden vpogled v zakulisne pritiske, ki jih interesne skupine izvajajo na odločevalce v državi. Ne samo zato, ker so predstavniki kapitala spretni in za to najemajo najboljše svetovalce in posrednike, ki pritiske izpeljejo… »

Nadzor nad nadzornikom Istrabenza Turizma

Dnevnik pred 31 dnevi
Samo Logar, predsednik nadzornega sveta družbe Istrabenz Turizem in ljubljanski podžupan, je pod drobnogledom KPK. Logar naj bi pod sumljivo ugodnimi pogoji prenočeval v enem izmed visokocenovnih hotelov, ki ga upravlja družba v državni lasti. V… »

Lipica bo d. o. o. v lasti države

Delo pred 31 dnevi
Predlog zakona o Kobilarni Lipica spet združuje vse dejavnosti na lipiškem posestvu – od kobilarne do gostinstva. Vlada je sprejela predlog novega zakona o Kobilarni Lipica in ga posredovala v sprejetje državnemu zboru po rednem postopku. Vsebino… »

Podkast Jajca: Teflon

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Na mejne prakse se ljubljanski župan mirno požvižga. Zakaj? Ker se lahko. Ljudje ga volijo. Dovolj podpornikov ima, župan je iz teflona. Ni problematično županovo strinjanje s kandidatom za vodjo javnega zavoda v lasti Mestne občine Ljubljana… »

Ženska ostala brez sadovnjaka: 69-letnik posekal 100 dreves in si domov odpeljal drva

Necenzurirano pred 31 dnevi
O nenavadni tatvini tokrat poročajo s sosednje Hrvaške, kjer se je moški spravil nad sadovnjak, ki je bil v lasti 50-letnice. Predrzna tatvina se je zgodila v naselju Mala Črešnjevica, ki spada pod občino Pitomača. V preteklih mesecih je 69-letni… »

Novice dneva »

V poduk

Delo pred 56 minutami

Predsodki o pridnosti

Delo pred 56 minutami

Na počitnice od doma

Delo pred 56 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem