Lasta

V razlastitev zemljišč zaradi cestnih projektov

Gorenjski glas 27.03.2024
Po neuspešnih pogajanjih je Občina Šenčur sprožila postopek razlastitve zemljišča na štirih lokacijah, ki so v lasti štirih lastnikov. V vseh primerih gre za zemljišča, kjer je predvidena novogradnja ali rekonstrukcija ceste. Občina Šenčur… »

Opustošenje priljubljenega hrvaškega otoka

Zurnal24 25.03.2024
Galešnjak je nenaseljen in nima nobenih turističnih objektov ali drugih objektov. Kljub temu da je gradnja prepovedana, se je zdaj nekdo odločil postaviti pomol. Otok Galešnjak, znan tudi kot “otok ljubezni” ali “otok zaljubljenih”, je eden… »

Kljub poplavam dobri rezultati

Gorenjski glas 25.03.2024
Na zboru članov Turističnega društva Lesce, ki je tokrat potekalo pod pomenljivim naslovom Poplave, so potegnili črto pod preteklim letom in razgrnili načrte za naprej. Dolgoletnemu predsedniku Zlatku Kavčiču podelili naziv častni predsednik… »

Janševi zašli v lokal h Kučanovim

Dnevnik 23.03.2024
Ob robu Kongresnega trga stoji znamenita slaščičarna Zvezda, v katero je vedno rad zahajal nekdanji predsednik države Milan Kučan, saj je v lasti hčerke Petra Šefmana, dolgoletnega Kučanovega svetovalca. V četrtek popoldan, pred velikim… »

Nekdanje Vukovo posestvo za pol milijona kupil skrivnostni kupec iz Štajerske

Necenzurirano 22.03.2024
Dražba 25 hektarjev velikega ranča, ki je bil nekoč v lasti nekdanjega završkega župana Mirana Vuka, je bila uspešna. Prodati so ga poskušali kar desetkrat, tokrat pa se je kupec vendarle našel. Dražili so trije dražitelji, tisti, ki je ponudil… »

Popraviti je potrebno krivice, storjene malim delničarjem, ki jih je z razlastitvijo finančnih naložb v banke povzročila…

Savinjsko Šalaške 22.03.2024
Poslanec Jože Tanko je v parlamentarno proceduro vložil zakon, po katerem naj bi država manjšinskim delničarjem bank, ki so bile neposredno ali posredno v večinski državni lasti (NKBM, NLB, Abanka in Banka Celje) in so bile predmet izrednih… »

Urška Klakočar Zupančič o komisiji glede Gen-I-ja: Parlamentarna preiskava ne sme biti zlorabljena

RTV Slovenija 21.03.2024
Parlamentarna preiskava mora biti zakonita in skladna z ustavo ter nikakor ne sme biti zlorabljena za namene političnega obračunavanja, sporoča predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič, sicer članica Gibanja Svoboda. Zahtevo za parlamentarno… »

Zaključen še en neuspešen poskus prodaje MLM-ja, SDH že napoveduje nov poziv za nakup

RTV Slovenija 21.03.2024
Tudi zadnji poskus prodaje Mariborske livarne Maribor (MLM) se je končal neuspešno. Edini zainteresirani ponudnik je po skrbnem pregledu oddal zavezujočo ponudbo, ki pa za SDH ni bila sprejemljiva, saj je predvidevala večmilijonsko državno pomoč… »

'SPORNO' LASTNIŠTVO GOLOBA V PODJETJU PO LOČITVI PRED POSLANCI: Premier niti danes ni prišel na sejo

Regional 20.03.2024
Komisija DZ za nadzor javnih financ bo Finančno upravo RS (Furs) pozvala k natančnemu pregledu poslovanja podjetja Star Solar v lasti premierja Roberta Goloba, vlado pa k pripravi poročila o Golobovem izogibanju nasprotju interesov v razmerju do… »

Na pločniku jo je zadelo kolo z avtobusa, umrla je v bolnišnici

Zurnal24 20.03.2024
V Srbiji je v torek zaradi hudih poškodb umrla 69-letna ženska, potem ko jo je v Beogradu na pločniku zadelo kolo, ki je med vožnjo odpadlo z avtobusa. Policija je pridržala mehanika, odgovornega za vzdrževanje avtobusa. Avtoprevozniki pozivajo, naj… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem